Rukomet

Prvi pravi ispit snage

Ante Zovko • srijeda, 19.01.2011.
Prvi pravi ispit snage
Foto: Dario Dodić

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće po bodove koje će vjerojatno prenijeti u drugi krug Svjetskog prvenstva. Ogled sa Srbijom vuče brojne konotacije, ali na terenu bi do izražaja trebali doći iskustvo i kvaliteta koji su na hrvatskoj strani.

Iako je Svjetsko prvenstvo krenulo prošlog tjedna, moglo bi se slobodno reći da je za najbolje reprezentacije krenulo jučer. Krenuli su obračuni za bodove koji će se prenositi u drugi krug, a jedan takav slijedi Hrvatskoj, i to protiv Srbije.

Iako protivnik nije u rangu Francuske, Španjolske ili Danske, zbog dobro poznatih konotacija privlačit će više pozornosti nego utakmica protiv Danaca koja će vjerojatno odlučivati o prvoj poziciji. U svakom slučaju, poslije zagrijavanja u prva tri kola Hrvatskoj prvi put slijedi ozbljniji test mogućnosti.

Kvaliteta i iskustvo s velikih natjecanja na hrvatskoj su strani, bez obzira što je izbornik Slavko Goluža u najavi ustvrdio kako je Srbija favorit zbog neopterećenosti.

Blaženko Lacković: "Vidim našu prednost i u obrani i u napadu, mislim da imamo bolju ekipu. Odlično smo posložili obranu, igramo sve vrste obrane jako dobro. Mislim da smo bolji, treba ući s puno samopouzdanja, odraditi to kako treba i uzeti vjerojatno dva boda za drugi krug."

Kao i ranije, Goluža nije skrivao kako namjerava pristupiti protivniku: "Igrat ćemo 6-0 cijelu utakmicu, i tako ću pripremiti cijelu ekipu. Oni imaju dobre šutere, ali i mi imamo dobre blokere", rekao je ciljajući prije svega na šutere Momira Ilića i Marka Vujina.

Novosti iz hrvatskog tabora su više nego dobre. Potpuno se oporavio Domagoj Duvnjak, dok se Kopljara još čeka. Međutim, svi su ostali raspoloživi, a skupili su i samopouzdanja u prethodnim utakmicama protiv slabijih protivnika pa Goluža može računati na široku klupu.

Srbijanski izbornik Veselin Vuković pokušava održati zajedništvo u svojoj svlačionici jer je atmosfera narušena porazom ni od koga drugoga nego - Danske. Vuković nije nasjeo na priču kolege s hrvatske klupe i ulogu je favorita, logično, prebacio na Golužine pulene.

"Hrvatska je favorit i realno je očekivati da će se boriti da potvrdi to na parketu. Mi ćemo tražiti šansu u eventualnim hrvatskim preuranjenim razmišljanjima o Danskoj", rekao je optimistično najavivši kako Srbija ide na pobjedu.

Srbija nema što izgubiti, za prolaz će se boriti u zadnjem kolu protiv Rumunjske, a protiv naših svaki je rezultat osim poraza bonus. Hrvatska sa svoje strane ima kvalitetu i iskustvo, a ako to i pokaže, ne treba se bojati ni "dizela" ni "cirkusa" koji su obilježili hrvatski start na prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, skupina C, 4. kolo:
Hrvatska - Srbija 18:00 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 11:18
    ma igrat ćemo 5-1, sumnjam da ćemo 6-0, to goluža pili naopako! ali ako budemo i igrali 6-0, to će biti pokretljiva obrana, s visokim blokom....gojun, vori, musa, kopljar, duvnjak, musa.....treba tu obranu 'prebaciti'.
    Obrisan korisnik
  • chepo19.01.2011. u 10:57
    Ko zna oćemo li igrat 6-0. Možda je to pila naopako kao i ovo sa Srbijom kao favoritom
    chepo
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 10:42
    Zašto igramo 6-0 obranu ako oni imaju dobre šutere? Oni su izuzetno tromi i trebalo bi im se suprostabiti u našuj klasičnoj 3-2-1...tako bi manje dolazili do šuta i bili primorani igrati na krila ili pivota, a tu su ima igrači ipak slabije kvalitete nago na vanjskim pozicijama...ali opet...to je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 10:16
    dobijamo danas s 3-4 razlike. nadam se samo da srbi neće previše 'lupati', da nema ozljeda pred tekmu s danskom! to nam je najteža tekma
    Obrisan korisnik
  • matbaric19.01.2011. u 09:48
    Ma nema problema dobivamo ovu tekmu.. Samo pametno i bez emocija...
    matbaric