Rukomet

Wilbek: "Bit će neizvjesno do kraja"

Tomislav Pacak, Mario Glasnović • srijeda, 19.01.2011.
Wilbek: "Bit će neizvjesno do kraja"
Foto: Dario Dodić

Danski izbornik, Ulrik Wilbek, zadovoljan je pobjedom svojih igrača protiv Alžira. Priznao je da ga je iznenadio naš remi sa Srbijom, ali i da očekuje tešku utakmicu i borbu do kraja.

Pobjedom nad Alžirom 26:19, Danska je zasjela na čelo skupine. Nakon utakmice izbornik Ulrik Wilbek sportski je čestitao protivniku: "Iskoristio bih ovu prigodu da čestitam Alžiru na vrlo dobrom turniru. Mislim da su odigrali odlično protiv Rumunjske i Srbije."

"Mislim da je naša brzina odlučila susret, a mogli smo i odmoriti neke igrače za utakmicu s Hrvatskom što je za nas bilo jako važno. Veselimo se susretu s Hrvatskom, znamo da će biti puna dvorana i da će to biti sjajna utakmica ", rekao je uvijek simpatični danski izbornik.

Wilbek je iznenađen današnjim ishodom utakmice Hrvatske i Srbije: "Priznajem da me malo iznenadio rezultat. Iznenađen sam i zašto nije igrao Denis Buntić ni minute, ne znam da li je to zato jer je ozlijeđen, ne znam hoće li igrati protiv nas. To bi nam sigurno otežalo posao." Buntić je u zadnjem susretu Hrvatske i Danske postigao čak osam golova. Bilo je to na Europskom prvenstvu u Austriji prošle godine kada smo dobili Dance 27:23. Nadamo se da će i ovaj put Buntić ostati u sjećanju danskome izborniku.

Wilbeka današnji rezultat nije prevario i zna da ga sutra očekuje teška utakmica s Hrvatskom: "Dobro je za nas što je Hrvatska imala tešku utakmicu danas, nadamo se da su se malo umorili. No, usprkos svemu, sigurno će to biti izjednačena, napeta i kvalitetna utakmica. Kao što je i uvijek kada igraju Danska i Hrvatska, bit će neizvjesno do samog kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8220.01.2011. u 09:29
    Nemam nista protiv Kopljara dok igra u obrani, ali u napadu nema sta traziti. Prespor je za to u nogama i u glavi. Da nepricamo da jednostavno nema sut kakav bi trebao imati.
    Vatreni82
  • chepo20.01.2011. u 00:34
    Buntić je akademik rukometa za Kopljara. Da je Kopljar pošten čovjek, sam bi se povukao iz repke da uspijemo osvojit medalju barem.
    chepo
  • chepo20.01.2011. u 00:33
    Normalno da se Wilbek iznenadio kad kod njega doma nema mafije i beskičmenjaka (Gopca i Goluže)
    chepo
  • The Phantom19.01.2011. u 23:46
    Ko da se i može drugačije
    The Phantom
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 23:45
    Dobro pitanje, ovo za Buntića! Stvarno mi nije jasno zašto se nisu oprobale neke druge varijante u napadu kad su samo Vori i Balić igrali kako treba u napadu! Šteta zbog ovih bodova, mogli bi nam faliti kasnije, a sigurno smo kvalitetnija ekipa od Srba! Sretno protiv Danske...
    Obrisan korisnik