Rukomet

Onesta: "Bila je ovo velika utakmica"

Mario Glasnović • četvrtak, 20.01.2011.
Onesta: "Bila je ovo velika utakmica"
Foto: Davor Sajko

Francuski izbornik, Claude Onesta, izrazio je zadovoljstvo današnjom pobjedom protiv Njemačke. Francuzi su s čak sedam razlike nanijeli drugi poraz Nijemcima, koji će sutra morati pobijediti Tunis da bi prošli u sljedeću fazu natjecanja.

"Ovo je bila vrlo dobra utakmica za nas. Nijemci su imali problema u obrani što smo mi iskoristili. Nakon što su i u napadu ostali bez ideje, nisam niti sumnjao u našu pobjedu", rekao je nakon utakmice Onesta.

Francuski izbornik bio je pun hvale za svoje igrače: "Što je utakmica išla dalje razlika je bila očigledna. Osim sedam, osam minuta u nastavku igrali smo jako dobro. Ovo je bila naša velika utakmica."

S druge strane, naravno, potpuno drukčija atmosfera, njemački izbornik Heiner Brand otkrio je razloge njemačkog poraza: "Prvo poluvrijeme je bilo podnošljivo. Mislim da smo u tome dijelu igrali vrlo dobro, jedino zbog čega smo pali bile su polukontre Francuza." Na poluvremenu su Francuzi vodili 13:10, a u drugome dijelu su se potpuno odvojili i na kraju slavili sa 30:23.

"U drugome dijelu smo igrali potpuno nedisciplinirano. Glupi prekršaji koje smo radili doveli su nas do isključenja, a to su oni iskoristili. Rezultat pokazuje razliku između ove dvije momčadi, a na kraju sam namjerno izvadio neke igrače da bi se odmorili za sutrašnji dvoboj s Tunisom", realan je bio Brand.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!