Rukomet

Uzbudljivo posljednje kolo

Mirza Seferagić • četvrtak, 20.01.2011.
Uzbudljivo posljednje kolo
Foto: Dario Dodić

Posljednjeg dana prvog kruga natjecanja na terene će izaći sve momčadi, a nama najzanimljiviji susret biti će, naravno, onaj između Hrvatske i Danske. Međutim, i susreti između Francuske i Španjolske, Poljske i Švedske te Islanda i Norveške će zasigurno ponuditi puno neizvjesnosti.

Skupina A

U ovoj nas skupini zaista čeka sjajan dvoboj između Francuske i Španjolske, a obje su ekipe do sada ostvarile sve pobjede, pa će njihov međusobni dvoboj odlučivati tko će prenijeti četiri boda te tko neće, a ni jednima ni drugima zasigurno ne bi odgovarao ishod bez pobjednika. Prema do sada prikazanoj igri obje momčadi, prednost bi trebala biti na strani svjetskih prvaka, no Španjolci izgledaju sve bolje kako turnir odmiče, pa bi se moglo dogoditi da Francuzima poremete planove.

NAJZANIMLJIVIJA UTAKMICA

Najzanimljvija utakmica dana za nas će nedvojbeno biti ona između Hrvatske i Danske u kojoj će naši rukometaši pokušati doći do ta dva iznimno važna boda. No, u skupini A snage će odmjeriti i Francuska te Španjolska, a za svjetske prvake će ovo biti najteži ispit do sada. U skupini C na rasporedu je važna utakmica Islanda protiv Norveške dok će u skupini D Poljaci pokušati doći do pete pobjede u susretu protiv Švedske.

Njemačka je odigrala vrlo dobru utakmicu protiv Španjolske u trećem kolu, no u posljednjim su minutama upisali poraz (24:26), pa bi protiv Tunisa trebala imati lak posao. A Egipćani će u posljednjem susretu bitno popraviti gol razliku protiv slabašnog Bahreina.

Skupina B

Uzbudljiv će biti dvoboj između Islanda i Norveške, a Islanđanima je pobjeda potrebna kako bi prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug. Iako su do sada ostvarili sve pobjede, Islanđani nisu briljirali kao, uostalom, niti Norvežani, no u ovoj bi utakmici realno trebali slaviti "otočki" izabranici.

Mađari će imati zahtjevan zadatak protiv Austrije koja je namučila i Islanđane (23:26), no naši sjeverni susjedi su ionako osigurali prolaz dalje dok Austrijanci više nemaju ni teoretskih šansi za nastavak natjecanja. Posljednji par ove skupine čine Japan i Brazil, a ovdje će pobjedu vrlo vjerojatno odnijeti Japanci jer su do sada pokazali puno više od Brazilaca, no njihov će dvoboj biti tek revijalnog karaktera.

Skupina C

Dvije najbolje ekipe iz ove skupine, Hrvatska i Danska, odmjeriti će snage u susretu koji će odlučivati o tome koja će ekipa imati bolji pole position u drugom krugu za ulazak u polufinale. Nakon jučerašnje osrednje predstave protiv Srbije (24:24), naši će igrači morati pokazati puno više žele li do pobjede nad odličnim Dancima.

A Srbija će se ogledati s Rumunjskom u susretu koji o ničemu ne odlučuje iako će naši istočni susjedi pobjedom željeti završiti prvi dio natjecanja kako bi potvrdili dobar rezultat iz utakmice s Hrvatskom.

Posljednji dvoboj na ovom turniru odigrati će Alžir te, najslabija momčad, Australija, a sve osim uvjerljive pobjede Alžiraca bilo bi veliko iznenađenje.

Skupina D

Sjajan nas dvoboj čeka i u ovoj skupini gdje će u zadnjem kolu snage odmjeriti Poljska te domaćin Švedska koja će željeti isprati gorak okus u ustima nakon iznenađujućeg i potpuno neočekivanog poraza od vrlo dobre Argentine. No, Šveđani će se morati dosta namučiti kako bi došli do bodova protiv Poljaka kojima je ova utakmice od iznimne važnosti zbog mogućeg prijenosa četiri boda u drugi krug. Sve u svemu, ovo bi trebala biti jedna vrlo neizvjesna utakmica do samoga kraja.

Najugodnije iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva, Argentina će snage odmjeriti sa svojim južnoameričkim susjedom Čileom koji se također pokazao u dobrom svijetlu na ovom turniru, no Argentinci će pobjedom htjeti potvrditi sjajan nastup te prolaz u nastavak natjecanja.

Južna Koreja će snage odmjeriti s neprepoznatljivom Slovačkom koja na ovom turniru sigurno nije pokazala ono najbolje, a jedan jedini osvojeni bod (remi s Čileom 29:29) sasvim sigurno nije ono po što su Slovaci ovdje došli. Južnokoreanci su pokazali puno više te bi sve osim njihove pobjede, u ovoj utakmici, bilo iznenađenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 14:44
    dance cmo dobit a za zlato se puno toga jos mora poslozit
    Obrisan korisnik
  • Tonco20.01.2011. u 14:21
    ajmo hrvatska, vjerujem da mozemo pobjedit dance i takoder da mozemo do zlata, protiv srba je uvijek tesko svejedno u kojem sportu
    Tonco
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 10:39
    o jbt,pa jel ovo moguce,naišo sam na ovom portalu na dva pozitivna mišljenja,pa ovo je čudo,svi nešto seru,svi se prave izbornici.... ajde hvala Bogu da ima još ljudi koji se nadaju i vjeruju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 08:57
    ma sa srbima je uvijek divlja utakmica,nikad ih nismo glatko dobili. ja vjerujem da nam je ovo bila dobra opomena i da cemo dobit dance
    Obrisan korisnik
  • matbaric20.01.2011. u 08:16
    Ja se nadam da mi dobivamo Dance, nadam se, ali samo zbog toga sto Danci igraju drugaciji rukomet od Srba, Fra dobiva ESP no frx
    matbaric