Rukomet

Može biti samo bolje

Ivana Strahija • četvrtak, 20.01.2011.
Može biti samo bolje
Foto: Dario Dodić

Hrvati će danas od 20,15 sati odmjeriti snage s Dancima, koji su prvi na tablici skupine i imaju osam bodova, jedan više od Hrvatske. Utakmica će odlučiti hoće li u drugi krug Danci prenijeti četiri boda, ili pak Hrvatska tri.

Nakon utakmice sa Srbijom teško je s optimizmom gledati prema Danskoj, ekipi koja je u dosadašnjem tijeku Svjetskog prvenstva bila stopostotna. No, izbornik Slavko Goluža ima plan: "Mi smo dobro pripremljeni, treba se sada odmoriti i Dance pobijediti. Nema druge, ako želimo nešto napraviti ovdje. Parirat ćemo im obranom svesti ih na igru 6 na 6 i ne dopustiti im lake pogotke, posebno Lindbergu. Oni imaju strašnu tranziciju, a mi ćemo svoju šansu tražiti kroz obranu i pametan napad, pa i našu tranziciju. Ne smijemo imati tehničkih pogrešaka, strahovito idu u kontru i to je njihovo najjače oružje."

U svojoj se najavi onog što u posljednjem kolu očekuje Dance njihov izbornik Ulrik Wilbek spomenuo Denisa Buntića, koji je u utakmici glavne runde, u Skupini I Europskog prvenstva 2010., postigao osam golova protiv Danske. Bio je Buntić, naravno uz ostale, kreator preokreta s 4:6 na 8:7, Danci se nakon toga više nisu vratili u vodstvo.

Wilbek je o današnjoj utakmici s Hrvatima rekao: "Usprkos svemu, sigurno će to biti izjednačena, napeta i kvalitetna utakmica. Kao što je i uvijek kada igraju Danska i Hrvatska, bit će neizvjesno do samog kraja."

Upravo to i jest istina, da se Hrvati i Danci poznaju jako dobro i da iznenađenja za Hrvate ne bi trebalo biti. No isto se tako treba sjetiti da je u utakmici u Austriji Mirko Alilović obranio 18 šuteva i da će njegov doprinos današnjoj utakmici biti od krucijalne važnosti.

Ne treba nakon jučerašnje utakmice sa Srbima biti pesimist, jer svaka ekipa ima pravo na loš dan, a Duvnjak i Kopljar na to da budu indisponirani nakon par dana posvećivanja liječenju i problemima s ozljedama. No isto tako treba biti svjestan da vanjska linija mora dati svoj doprinos u napadu i da promjene igrača ne bi trebale biti problem.

Na sreću, Hrvatska još uvijek ima velikog Ivana Balića i odličnog Igora Vorija, koji mnoge situacije mogu rješavati sami. Ipak, obojica će se izraubati prije onih najvećih i najvažnijih utakmica ukoliko budu morali nositi rezultat na svojim leđima, pa i o tome treba razmišljati.

No, najvažnije od svega, treba se riješiti nervoze i brzopletosti koja se vidjela u par utakmica ovog Prvenstva, dok naši igrači najavljuju: "Bit će teško, Danci su dobili tu Srbiju i pokazali dobar rukomet. Morat ćemo stvarno puno trčati i uključiti noge i glavu. Nadam se da ćemo ponoviti obranu barem na razini kao protiv Srbije, jer je bila odlična, i onda imamo šansu", rekao je Blaženko Lacković.

Svjetsko rukometno prvenstvo, 5. kolo skupina C:
Hrvatska – Danska 20,15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche20.01.2011. u 16:41
    sve ok, ali se samo ne slazem tko god kaze nesto protiv alilovica... osim onih samih pocetaka tamo, ja se ne sjecam kad je on zadnji puta imao los dan za hrvatsku.. uvijek je bio odlican, igrala hrvatska dobro ili lose, uvijek nam je upravo on davao jednu dvije prilike, svojim obranama kontri i... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 16:09
    Duvnjak nas je odveo u neriješenu utakmicu on kakav je smotan i glup čist zicer promašio..Kopljar kad igra to ti je ko jedan manje igrač u terenu,ništa od njega neće bit.Lacković taj je visok ko žirafa,ali pojma on nema da da gol.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 16:08
    Po meni je Valčić najgori igrač koji je ikad igrao za Hrvatsku, možda griješim, ali od njega nikad ništa dobro nisam vidio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 16:06
    Goluža mutavi toliko je forsirao mutavog Kopljara da smo umalo izgubili njegovim ne znanjem o rukometu..Zašto Buntić nije igrao?Lacković je glup da je stvoren za rukomet previše lopti se napromašivao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 15:24
    jedna stvar mi nikad nije jasna, uvijek se svi zale kako su ta prvenstva naporna a onda igramo balica i vorija svaku boziju tekmu. oni su u prve 3 tekme trebali odigrat po 5 min. i pustit druge da se za neki qurac nauce preuzet odgovornost. totalno van logike, mogli smo u drugi krug ici sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik