Rukomet

Onesta: "Španjolska poslala upozorenje"

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2011.
Onesta: "Španjolska poslala upozorenje"
Foto: Kristijan Komarica

Francuska rukometna reprezentacija uoči prvog dvoboja skupine I nalazi se na drugom mjestu s bodom zaostatka za maksimalnim Islandom, a iznenađenje koje je kreirala Španjolska unijelo je i dozu opreza unutar francuskog kadra...

Izbornik primio se analize protivnika koje Francusku očekuju u iduća tri susreta. Osvrnuo se međutim i na prvi krug Prvenstva iz kojeg ga u oči bode jedino završnica posljednje utakmice u kojoj je izboren remi.

"Naše akcije na ovom Prvenstvu su bile ispravne i više nego solidne sve do tih posljednjih desetak minuta sa Španjolskom. Stojim iza onoga što sam već izjavio - 50 minuta smo im držali lekciju, a zatim sve prokockali zbog par krivih poteza. I tu prije svega mislim na svoje poteze s klupe. Ništa, ostaje nam fokusirati se na buduće izazove, trebat će nam nadahnuta izdanja i naravno, sve tri pobjede."

Didier Dinart

A koliko je španjolski sastav ostavio snažan dojam na Francuze govori i poredak favorita po mišljenju Didiera Dinarta. "Španjolska igra vrlo slično Ciudadu. Nisam imao priliku detaljnije gledati utakmice sastava iz ostalih skupina, ali kako sada stvari stoje, na drugom mjestu, iza nas, vidim upravo Španjolce. Jednako tako, Njemačka je puno bolja nego što to broj bodova govori o njoj."

Onesta drži da Francuska izvlači najbolje iz sebe bez obzira što je muče ozljede. Najnovija je ona Xaviera Baracheta, no čini se kako će s njegovim gležnjem uskoro sve biti u najboljem redu. "Barachet se oporavlja, nema razloga za brinu, no poštedjet ćemo ga protiv Mađarske koliko ćemo to biti u mogućnosti."

Izbornik aktualnih prvaka zna recept za uspjeh, svjedoče o tome brojne osvojene medalje te činjenica da Francuska na trenutke djeluje zastrašujuće, no nije želio otkriti što drži najvažnijim u idućim susretima. Tek je spomenuo psihičku snagu koji i inače ocjenjuje francuskim najjačim oružjem.

Prva će snage s njegovim izabranicima ispitati Mađarska. "S mađarskim smo se sastavom često susretali, nema tu više nikakvih nepoznanica. Skupili su dobre igrače i iako su slabiji protivnik od Španjolaca znaju biti nezgodni. Snagu troše racionalno, no vidjet ćemo hoće li je prerano potrošiti u želji da nas pritisnu, odnosno zadrže na maloj razlici. Njihovi su igrači fizički jaki, bit će ovo utakmica za muškarce, nitko se neće štedjeti."

Najveća prijetnja Francuskoj trebao bi biti prvoplasirani Island. Onesta u konačnom poretku islandski sastav vidi vrlo visoko. "Po mom mišljenju, Island je među tri najbolje reprezentacije na svijetu u ovom trenutku. Španjolska nam je poslala upozorenje, a svi jako dobro znamo da će Islanđani biti još ponešto ozbiljniji protivnik. Njihovi rezultati iz prve faze SP-a nisu slučajnost, riječ je o momčadi koja se zna vrlo kvalitetno pripremiti za veliko natjecanje i teško im je naći slabu točku ukoliko odlično startaju u utakmicu."

"Riječ je o tradicionalnoj skandinavskoj momčadi. Njihove šanse u ovoj fazi nisu velike, ali bez obzira na to solidna su momčad i mogli bi protivnicima napraviti probleme tokom susreta. Najveći im je problem nedostatak iskustva u odnosu na jače sastave ove skupine", osvrnuo se Onesta i na drugog protivnika u ovoj fazi natjecanja - reprezentaciju Norveške.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 15:05
    ovaj previše filozofira,pili naopako bzvze,koda ga netko ozbiljno shvaca,imali su 5 golova prednosti protiv tih Španjolaca,i u zadnjih deset minuta to prokockali sa rezervnom ekipom,i on zbog toga hvali Španjolce svašta
    Obrisan korisnik