Rukomet

Simonet: "Ne idem Baliću po autogram"

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2011.
Simonet: "Ne idem Baliću po autogram"
Foto: Dragan Kovač

Rukometna selekcija Argentine na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj jedina je reprezentacija izvan Starog kontinenta koja se plasirala u drugi krug, a uoči susreta s Hrvatskom svoja su očekivanja podijelili 21-godišnjaci Diego Simonet i Federico Fernandez...

Obojica su se za početak osvrnuli na dosadašnji tok Prvenstva, koji je za Argentinu završio iznenađujući uspješno. "Naš je cilj bio popraviti poziciju i smjestiti se među prvih 12 reprezentacija jer smatramo da nam je tu mjesto. No istina je da smo već do sada postigli više nego što smo se nadali", iskreno je razgovor započeo Simonet.

Fernandez se tokom Prvenstva prometnuo u jednu od argentinski udarnih igli. "Nisam očekivao ovako veliki uspjeh bez obzira na sam naporan rad na treningu. Biti šuter je prednost no dao bih sve svoje uspjehe za onaj momčadski."

Prva na redu u drugom krugu je Hrvatska. Mladi Argentinci znaju sve o sastavu Slavka Goluže. "U sedmom sam nebu. Igrat ću protiv Hrvatske u kojoj igra moj idol Ivano Balić. Ali danas ne idem Baliću po autogram, idem ga pokušati pobijediti. Hrvatska je jedan od najtežih protivnika, no i naši snovi su sada veći."

Na Simoneta se nadovezao i Fernandez: "Nalazimo se tu gdje jesmo, ali nećemo sada pokleknuti. Igrat ćemo protiv svih najbolje što znamo i u svakoj utakmici ići na pobjedu. Sada želimo polufinale. Od sada na dalje svaka je utakmica prava bitka, ova skupina igrača se nikoga ne boji i zbog toga smo si odabrali nadimak Gladijatori".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • filipzok22.01.2011. u 16:49
    Epa prijatelju trebao bi ici.
    filipzok