Rukomet

Szilagyi: "Na Japanu slomili zube"

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2011.
Szilagyi: "Na Japanu slomili zube"

Rukometaši Austrije po dolasku u Švedsku nisu skrivali svoje ambicije. Prolazak u drugi krug označili su kao nešto što moraju napraviti, a potiho su se nadali i većem uspjehu. No nakon današnje tijesne pobjede nad Tunisom jasno je kako sastav Magnusa Anderssona još uvijek nije spreman za mjesta koja su si predodredili...

Austrijanci su Tunižane svladali s minimalnom razlikom, utakmica je završila rezultatom 26:25. Puno premalo u odnosu na očekivanja i najave s kojima nisu štedjeli.

Razlozi ovako slabog rezultata radit će se u analizi po povratku iz Švedske, no bilo je vremena i za prve impresije. Kapetan Viktor Szilagyi ukazao je na to da je ovo vrlo osjetljivo razdoblje za bilo koga u austrijskoj ekspediciji i da nema potrebe donositi preuranjene zaključke.

"Mnogo stvari nije završilo onako kako smo zamislili, ali svatko od nas mirno može reći kako je dao sve od sebe. Znamo da igrama u ovom dresu prezentiramo našu zemlju, to je velika odgovornosti i sada smo podbacili, no ne bih volio da netko vruće glave kaže ono što ustvari ne misli o nama."

Peta pozicija u skupini B daleko je od utjehe, priznao je izbornik Magnus Andersson, no brže bolje istaknuo je pozitivne strane do sada viđenog. "Uzmemo li u obzir igru ove momčad na prvom treningu koji sam vodio i sada poboljšanje u obrani je golemo. Nažalost, nismo se uspjeli prezentirati kao momčad koja svih 60 minuta može igrati jednako kvalitetno. U svakom smo susretu imali crne rupe, a to je na ovako velikom natjecanju pogubno. Čak i za veće reprezentacije od nas."

Švedski stručnjak detektirao je najveći problem. On leži u susretu s Japanom, a zove se podcjenjivanje. Složio se s tim i kapetan. "Jasno je, Japan je za nas bila utakmica na kojoj smo slomili zube. Istina je da ih nismo dovoljno respektirali. Sada da igramo s njima deset puta za redom deset puta bi pobijedili." I Andersson i Szilagyi otkrili su kako je prije te utakmice preskočen jedan inače uobičajen trening.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!