Rukomet

Rumunjima najavljene sankcije

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2011.
Rumunjima najavljene sankcije
Foto: Dario Dodić

Reprezentacija Rumunjske nastavila je natjecanje u razigravanju od 12. do 24. mjesta. Nakon neuspjeha u prvom krugu Prvenstva rumunjska je vrsta danas upisala 38:33 poraz od Slovačke. Iako SP još nije završeno predsjednik tamošnjeg Saveza kratko je proanalizirao dosadašnje nastupe...

Cristian Gatu, predsjednik rumunjskog rukometnog Saveza nije bio previše obziran prema izabranicima Vasila Stinge. Čelni čovjek rumunjskog rukometa smatra kako je drugi krug izgubljen zahvaljujući vlastitoj krivici.

"Stradali smo sami od svoje ruke. Upozoravao sam da ne smijemo ništa govoriti dok ne bude potpuno jasno jesmo li prošli ili smo otpali. Utakmica protiv Alžira bit će jedna od onih koje će ove igrače proganjati do kraja života. 38 nepotrebnih pogrešaka naših igrača - toliko ih je pokazala snimaka tog susreta. Izbornik brani svoje igrače, preuzeo je krivicu na sebe, ali promašaji u napadu i neraspoloženi vratari ne mogu ići na njegovu dušu."

Bez obzira što su u prvome kolu namučili Hrvatsku, a u posljednjem razbili srpsku vrstu, Gatu nije zadovoljan kompletnom prezentacijom. "Ovako na brzinu mogu reći da nitko osim vratara Popescua nije zadovoljio. Svjetsko prvenstvo traži puno veći angažman i bolju formu od ove naše. Po povratku ćemo se sastati i odlučiti što i kako dalje."

Bez obzira što će za ozbiljnije korake pričekati sastanak ključnih ljudi Saveza, Gatu je već najavio sankcije pojedincima za koje smatra da su ih zaslužili. "Da, svi za koje mislim da su podbacili, zbog ovog ili onog razloga bit će kažnjeni. Želio sam se u Rumunjsku vratiti već u četvrtak ujutro koliko sam bio ljuti i razočaran, no nisam time želio dodatno baciti sjenu na rumunjski rukomet. Zaista sam potresen, mogli smo puno bolje, a sami to nismo htjeli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!