Rukomet

U centru zanimanja Island i Španjolska

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.01.2011.
U centru zanimanja Island i Španjolska
Foto: Dario Dodić

Nakon dana odmora na parkete dvorane u Jönköpingu izaći će reprezentacije skupine I. Najzanimljiviji susret današnjeg dana bit će onaj između Španjolske i Islanda, Njemačka će pokušati sačuvati nade sve do posljednje utakmice iako o sudbini ne odlučuje sama, dok će aktualni prvaci krenuti u popravljanje dojma iz prošla dva dvoboja...

Island - Španjolska, 16.00

Albert Rocas, reprezentativac Španjolske: "Možda nismo najbolja reprezentacija kada je u pitanju individualna kvaliteta, možda nemamo jednu od onih velikih zvijezda koje imaju druge reprezentacije, no kao kolektiv smo teški za slamanje. Borimo se jedan za drugoga i tako će biti do samog kraja, bez obzira na sve eventualne probleme na koje možemo naići."

Zasigurno najzanimljivija utakmica dana bit će ona između Španjolske i Islanda. Nakon prvoga kola Islanđani više nisu lideri skupine, a za takvo stanje na ljestvici, trenutnu treću poziciju, mogu zahvaliti Nijemcima, prije svega njihovom vrataru Heinevetteru. Sastav Gudmundura Gudmundssona tako će svoje prve bodove u ovoj fazi tražiti protiv Španjolske. Iako su skupili jednako bodova kao i Francuzi te im u međusobnom dvoboju otkinuli bod, Španjolci su više manje uspješno arhivirali susrete na račun protivničkih pogrešaka nego svoje fantastične igre.

Island je po dojmu svakako ispred njih, a nakon što su se igrama u prvom krugu približili društvu favorita za osvajanje naslova, sigurno je kako će protiv selekcije Valera Rivere željeti dokazati kako je Njemačka bila tek loš dan. U najavi dvoboja i sam je Rivera priznao kako će ovaj susret za njegov kadar biti maksimalno zahtjevan. "Island je jedna od najkompletnijih reprezentacija. Bit će teško, ali proučili smo snimku njihova posljednjeg susreta i Njemačka je otkrila recept po kojem ih se može dobiti. Znamo da već danas možemo osigurati polufinale."

Mađarska - Njemačka, 18.15

Njemačke kalkulacije

Dominik Klein, reprezentativac Njemačke: "Dvije utakmice prije kraja s ovakvom situacijom u skupini, mogu reći kako imamo veće šanse za osvajanje švedske lutrije nego za prolazak u društvo četiri najbolje momčadi."

Razmišljanje poput Kleinova ipak je u manjini, no kapetana Pascala Hensa smeta stalno računanje njemačkih izgleda, kako unutar svlačionice tako i u medijima. Umjesto toga, smatra vođa momčadi, svaki bi se pojedinac trebao koncentrirati jedino na sebe i kadar u kojem igra te rješavati utakmicu po utakmicu.

A konačni ishod prve utakmice dana u velikoj će mjeri odlučivati i o budućnosti njemačkih izgleda za prolazak dalje. Iako će se Heineru Brandu i društvu mnogo toga morati poklopiti, između ostalih i španjolski poraz od Mađarske, i bez obzira na pojedine pesimistične komentare, teško je vjerovati u to da će Nijemci zaobići svoju poslovičnu odlučnost i borbu do kraja. Vjetar u leđa dala im je pobjeda protiv Islanda, koja u kalkulacijama za polufinale također ima veliku važnost. Njemačka do kraja ima najlakši raspored - na drugoj strani terena naći će se Mađarska, a zatim Norveška, a upiše li danas Island pobjedu posljednji dan bit će itekako zanimljiv.

"Drago mi je da smo protiv Islanda konačno pokazali svoje pravo lice, odnosno da možemo odlično odigrati baš protiv onih najboljih. A to i nas stavlja u to isto društvo", sa zadovoljstvom je nakon subotnjeg okršaja zborio njemački izbornik. Kadar Lajosa Mocsaija u ovom trenutku drži jednak broj bodova kao njegovi današnji protivnici, no sve u slučaju da uspješno zaključe drugo kolo u posljednjem ih čeka Španjolska.

Norveška - Francuska, 20.30

Oko dvoboja prvoplasirane i posljednjeplasirane momčadi skupine nema previše filozofije. Aktualni prvaci, osim osvajanje novih bodova, težit će i tome da što prije izbrišu sjećanje na loš završetak susreta sa Španjolskom, odnosno neuvjerljivo prvo poluvrijeme protiv Mađarske, dok će Norvežani pokušati pružiti što veći i duži otpor.

"Onakav početak posljednje utakmice negativno se poklopio s remijem protiv Španjolske. Unutar kadra javile su se neke tenzije, nestabilnosti pa čak i sumnje. Što se ozljeda tiče, Fernandez, Bosquet i Barachet bit će spremni za sudjelovanje već u ovoj utakmici, no za Roinea je Prvenstvo završeno. Neću žuriti s pozivom zamjeni jer mi je to posljednja mogućnost", osvrnuo se Claude Onesta još jednom na minute koje su otkrile slabosti te otkrio novosti iz francuske svlačionice.

SP 2011. - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Island24:32Španjolska
Mađarska27:25Njemačka
Norveška26:31Francuska
1Francuska (+3)3160:129+319
2Španjolska (+3)3148:127+219
3Island (+4)3137:141-44
4Mađarska (+2)3127:147-204
5Norveška 3133:143-102
6Njemačka 3124:142-182

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Island24:32Španjolska
Mađarska27:25Njemačka
Norveška26:31Francuska
1Francuska (+3)3160:129+319
2Španjolska (+3)3148:127+219
3Island (+4)3137:141-44
4Mađarska (+2)3127:147-204
5Norveška 3133:143-102
6Njemačka 3124:142-182

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric24.01.2011. u 12:35
    Mislim da su spanjolci jaki i da ce dobiti ovo danas, bar kolko sam ih dosad gledao.
    matbaric
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 11:46
    hmmm, zanimljiva tekma će biti špa-island!
    Obrisan korisnik