Rukomet

Rosinski: "S Hrvatima podmiriti račune"

Mihaela Bradovski • utorak, 25.01.2011.
Rosinski: "S Hrvatima podmiriti račune"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči posljednjeg susreta skupine II izbornik Poljske dao je svoju najavu sraza s izabranicima Slavka Goluže. Olimpijske igre velik su motiv, no poljska svlačionica smatra kako je stiglo i pravo vrijeme da se Hrvatima vrati barem dio duga...

Izbornik današnjeg Hrvatskog protivnika, Bogdan Wenta, poručio je kako do kraja Prvenstva njegova momčad neće pokazati znakove bilo kakvog opuštanja. Olimpijske igre kao nagrada i Hrvatska kao protivnik velik su motiv njegovoj vrsti.

"Još smo uvijek u borbi za nešto. I to nešto nije nimalo mala stvar. Prema tome, susret s Hrvatskom bit će iznimno značajan. Ako ne izgubimo imamo najmanje šest mjesto. A to znači da su nam Olimpijske igre puno bliže."

U najavi današnjeg dvoboja poljski je izbornik suptilno otkrio kako ovakav rasplet skupine nije bio jednak njegovim očekivanjima. Skandinavske sastave nije vidio kao prvoplasirane.

"Hrvatska se u susretu s Švedskom borila za polufinale. Bilo je evidentno na svakom pojedincu koliko to želi, ali kao i mi nisu uspjeli. Iz ovog ili onog razloga. Je li realnost ili baš i ne, iz naše skupine u završnicu idu dvije skandinavske momčadi, a nama i Hrvatima ostaju utješne nagrade."

A da za Poljake današnji okršaj neće biti tek borba za spomenutu poziciju već i nešto više od toga dao je naznačiti u svojoj najavi Tomasz Rosinski. Dva izgubljena polufinala još su uvijek otvorena rana.

"Izbornik je već objasnio zašto je ovo jednako važna utakmica kao i one prethodne. Igrat ćemo protiv jednog od najtežih protivnika, ali to nam predstavlja samo još već izazov i tjera nas do maksimuma. Osim toga, imamo neke stare račune koje moramo s njima riješiti. Vjerujem da smo sada bolji u odnosnu na prošle međusobne dvoboje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!