Rukomet

Brand: "Bolan i gorak osjećaj"

Ante Zovko • utorak, 25.01.2011.
Brand: "Bolan i gorak osjećaj"
Foto: Dario Dodić

Njemački izbornik bio je jako razočaran poslije najlošijeg plasmana njegove reprezentacije u povijesti, a moguće je da se bliži kraj njegovu 14-godišnjem mandatu.

Blamaža. Riječ je to kojom mnogi njemački mediji komentiraju nastup njemačke rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj nakon što su Nijemci zaključili svoj nastup u drugom krugu porazom 35:25 protiv Norveške i ostali bez plasmana na Olimpijske igre.

"Osjećaj je jako, jako bolan i gorak. U drugom poluvremenu uopće nije bilo otpora s naše strane. Nije bilo nikoga tko će povući momčad. Reputacija njemačkog rukometa srozala se u posljednje dvije utakmice", rekao je njemački izbornik Heiner Brand poslije utakmice.

Robert Hedin, izbornik Norveške: "Ovo je fantastično, nagrada za sve naše igre do sada. Možda nam je lakše igrati kad smo autsajderi. Igračima je lakše opustiti se."

Njemačka će se tako boriti za 11. poziciju, a kako god završilo, to će joj biti najlošija pozicija u povijesti nastupa na svjetskim prvenstvima.

Spekulira se i o Brandovu odlasku. On je na klupi još od 1997., a prije samo četiri godine na domaćem je tlu bio svjetski prvak. Svjetsko prvenstvo u Švedskoj bilo mu je 17. veliko natjecanje u karijeri izbornika.

Brand je u nedavnom intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung izjavio kako razmišlja o povlačenju prije isteka ugovora s Njemačkim rukometnim savezom 2013. godine: "Takve su mi misli više puta pale na pamet. Razmišljam o svojoj situaciji već neko vrijeme."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack25.01.2011. u 22:24
    Ništ,nema druge nego da kao u nogometu i košarci uvezu desetak stranaca i na njihovim krilima se dignu u vrh
    Captain Jack
  • cameosis25.01.2011. u 20:31
    ma usporedba ne stoji -- mi još uvijek znamo igrati rukomet, oni ne. uostalom, dopada mi se brandov bosanski naslov: "bolan, i gorak osjećaj, 'naš?" :D
    cameosis
  • matbaric25.01.2011. u 20:03
    I Nijemci nasim stopama...
    matbaric