Rukomet

Vuković: "Mučili smo se"

Mirza Seferagić • utorak, 25.01.2011.
Vuković: "Mučili smo se"
Foto: Dario Dodić

Izbornik Srbije Veselin Vuković rekao je nakon pobjede njegove momčadi nad Argentinom (26:25) da je odmah na početku utakmice vidio da je njegova ekipa bolja, no da se u momčad opet uvukao neki strah...

Srbija je slavila protiv Argentine s 26:25 u vrlo neizvjesnoj utakmici punoj preokreta, a naše istočne susjede sada čeka dvoboj za 9. mjesto koje će odigrati u četvrtak protiv Norveške.

Selektor Srbije Veselin Vuković je bio zadovoljan igrom u obrani svojih izabranika u najvažnijem trenutku: "Mučili smo se, no na kraju smo ipak pobijedili. Sretan sam zbog ove pobjede jer su Argentinci pokazali da igraju odličan rukomet na ovom Svjetskom prvenstvu. Pobijedili su Švedsku, a od Poljske su izgubili samo s jednim golom razlike. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri, pogotovo u obrani gdje smo uspješno ispravili sve naše pogreške u napadu".

Vuković je rekao i kako je odmah na početku utakmice shvatio da je Srbija puno bolja od Argentinaca: "Odmah na početku smo shvatili da smo bolji, no onda se opet pojavio taj neki strah kod mojih igrača. Ipak, smatram da smo se na kraju uspjeli dovoljno opustiti kako bi ostvarili ovu pobjedu. Čestitke Argentini na dobroj utakmici".

A Momir Ilić kaže kako je ovo bila vrlo teška utakmica za reprezentaciju Srbije: "Čestitke Argentincima na sjajnoj igri, a za nas je ovo bila vrlo teška utakmica. S nekim stvarima mogu biti zadovoljan, no nedostajao nam je pravi pristup od samog početka. To moramo popraviti i moramo u svakoj utakmici ići na pobjedu, a danas smo do nje došli u samoj završnici".

Ilić je najavio susret s Norveškom, ali i Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati upravo u Srbiji: "Naravno da ćemo i u posljednjoj utakmici protiv Norveške ići po dva boda jer se želimo pobjedom oprostiti od ovog natjecanja. Iduće veliko natjecanje održava se u našoj zemlji i moramo se jako dobro spremiti za to Europsko prvenstvo jer će to vrlo brzo doći".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!