Rukomet

Onesta: "Hrvati i Poljaci nisu slabiji"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.01.2011.
Onesta: "Hrvati i Poljaci nisu slabiji"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči polufinalnog dvoboja sa Švedskom, izbornik Francuske Claude Onesta osvrnuo se na dosadašnje predstave, na promjene koje njegovu momčad čekaju nakon završetka Prvenstva, ali i na reprezentacije koje nisu u završnici, a očekivao ih je tamo...

Francuska je u drugom kolu skupine I osigurala nastup u polufinalu i borbu za jednu od medalja, no komentari koji su posljednjih dana stizali do Oneste i ostatka svlačionice rezultirali su izostankom pravog slavlja nakon spomenute utakmice s Norveškom.

"Nakon Norveške ušli smo u svlačionicu i primijetio sam da su igrači pomalo razočarani. Ali ponajprije zbog komentara koji su stizali nakon posljednjih susreta, a tek onda radi samih prezentacija. Osigurali smo polufinale, znači napravili smo ponovno dobar posao, no svejedno se nismo mogli veseliti onako kako smo trebali. Znamo da našim navijačima polufinale nije dovoljno, ali ovo postaje bolno."

Ništa bolje nije bilo niti nakon jučerašnjeg susreta s Islandom, no francuski je izbornik svjestan kako će ponovno naletjeti na kritike.

"Island je bila dobro kontrolirana utakmica. Da, i mi kao i ostali imamo grešaka, ali nismo napravili ništa na svoju sramotu. A i bolje da je ova utakmica bila prava muška jer nas ništa lakši zadaci ne očekuju u polufinalu."

"Kada vidite da su Hrvatska i Poljska vani, kažete sebi da su sigurno slabije reprezentacije od nas. No moje osobno mišljenje nije jednako tome, ne bih se složio s tim. Rukomet je kao i svaki drugi sport, brzo se dolazi iz sjajnoga u gore. Nas su mučile i ozljede pa smo ipak ponovno u borbi za medalju. Ne uspijemo li u polufinalu bit će to razočaranje, ali me nećete čuti da o tome pričam kao o neuspjehu."

Svjestan je Claude Onesta kako je njegova momčad sama dala razloge za komentare kako nije dominantna kao prije, no nezadovoljstvu se nitko nije nadao - ne nakon sedam pobjeda i jednog remija.

"Želio bih svima poručiti - prestanite očekivati od nas uvijek savršene izvedbe. Nisu ovo nikakve drame, ali zbog tih silnih očekivanja nakon solidno odigranih utakmica i u nama nestaje zadovoljstva. Znamo da uvijek netko ima nekakve prigovore. Da, neke stvari su zabrinule i nas same, ali većina tih slabijih perioda bila je samo dobra kalkulacija - igrali smo koliko nam je bilo potrebno da pobijedimo", započeo je francuski stručnjak otvoreno o stvarima koje ga smetaju te dodao u istom tonu:

"Za veselje svih onih koji nam traže mane - ne brinite, mogli smo sve te utakmice lako dobiti s desetak pogodaka razlike. Još se do sada na ovome Prvenstvu nismo imali potrebe tjerati do krajnjih granica. Španjolska se dogodila, idemo dalje."

Ipak, izbornik aktualnih prvaka u svemu prikazanom zadržava i potrebnu objektivnost. Njegov kadar već u skorijoj budućnosti treba mlade snage. "Mentalno smo i dalje vrhunski, no fizički ne dominiramo kao prije, kao da nam nedostaje goriva. Nakon povratka iz Švedske analizirat ćemo kadar, vidjeti gdje i koliko se možemo osnažiti."

U polufinalnom dvoboju Francuze čeka domaćin Prvenstva. Stručni stožer ništa nije prepustio slučaju, i idući su protivnici snimljeni do najsitnijih detalja, a Onestu brine tek rasplet početnih minuta.

"Imamo taktiku za Švedsku, no neću sve otkriti. Riječ je o momčadi koja se teško nosi s pritiskom. Ukoliko im od početka damo razloga da počnu sumnjati u pozitivan ishod brzo će se raspasti. No jednako tako i mi možemo upasti u zamku. Ukoliko ih ponese ludilo s tribina bit će nam teže nego u bilo kojoj drugoj utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 11:20
    imamo i mi svoje 'oneste'....ali badave, kad nam gobac kroji sudbinu rukometa....tragedija!
    Obrisan korisnik
  • matbaric27.01.2011. u 09:11
    Onesta je odlican takticar i trener, ne svida mi se ali sto je je i svaka cast Onesti. Razbit ce francuzi ove smijehe od ekipe...
    matbaric
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 09:00
    švedi mogu poslati pismo zahvale gopcu i goluži, što su se, ni krivi ni dužni našli u 1/2 finalu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 17:03
    šveđani su zaista prosječna ekipa...sad su ušli u polufinale i neće još skoro. šteta što smo od takve ekipe izgubili.
    Obrisan korisnik
  • Yakov26.01.2011. u 14:48
    sorry, spomenuo ih je u onom malom okviru
    Yakov