Rukomet

"Već sam navikao na povlačenje po novinama"

Ivana Strahija • srijeda, 26.01.2011.
"Već sam navikao na povlačenje po novinama"
Foto: Dario Dodić

Nakon jučerašnje pobjede nad Poljskom, s kojom su izborili utakmicu za 5. mjesto, hrvatski reprezentativci najavljuju ostavljanje srca na parketu protiv Islanda. Goluža i Balić komentiraju i svoju navodnu svađu…

I današnji je dan u nekim medijima započeo naklapanjima o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, na što u Švedskoj ne gledaju baš s oduševljenjem. Morali su stoga i danas demantirati glasine, a izbornik Slavko Goluža je o svom navodnom sukobu s Ivanom Balićem kazao: "Ma uopće mi je glupo pričati o tome kad sukoba nije bilo. Ivano je bio ljut na suce, pa je u trenutku kad sam mu ja krenuo čestitati on pošao sucima. Ja sam mu rekao da se smiri, na što je on odgovorio 'OK, pusti me, sve je u redu'. Iz toga su se izvukle jako ružne stvari, napisano je svašta, ali što je tu je. Nama isprike ne trebaju, mi dobro znamo kakav je naš međusobni odnos."

Golužine riječi potvrdio je i sam Balić: "Uvijek se mene povlači po novinama, ali ja sam već navikao da se rade scene iz ničega i da mi se u usta stavlja nešto što nisam rekao. S izbornikom nisam imao nikakvi konflikt tokom utakmice, čestitali smo si na kraju. Moja je reakcija bila živčanost prema sucima, a Goluža me pokušao smiriti, na što sam mu ja rekao da me pusti i da je sve u redu. Naravno da se to sve napuhalo, da su umjesto pisanja o tome kako smo dobro igrali i koliko smo se borili, novinari stavili to u prvi plan. Žao mi je zbog toga", razočaran je Balić dijelom medija.

Borba za peto mjesto protiv Islanda važna je i zbog dobivanja domaćinstva kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Goluža komentira: "Nitko nama nije postavljao neke uvjete, jedino je Gobac kazao da nam je cilj odlazak na Olimpijske igre, a da je sve iznad toga super. Prema tome, mi smo naš cilj ostvarili, pa bi peto mjesto bilo jako dobro. Sve ćemo napraviti da pobijedimo i da možemo biti domaćini kvalifikacijskog turnira. Isto tako, želimo se kući vratiti s pobjedom."

Kako će izgledati utakmica? "Islanđani su jako neugodna ekipa. Puno ih igra u Bundesligi. Bit će teško, ali ćemo mi smoći snage da se od Prvenstva oprostimo s pobjedom", kaže izbornik, a Balić se nadovezuje: "Idemo pobijediti, imamo dva dana odmora da se oporavimo. Island je dosta agresivan u 6-0 i dosta izlaze. Naša šansa je u dobroj obrani i brzoj tranziciji."

Domagoj Duvnjak pak kaže kako peto i šesto mjesto nisu ista stvar: "Želimo se vratiti kao pobjednici i zato ćemo dati sve od sebe. Island je stvarno dobra ekipa, bili su u krugu favorita za ulazak u polufinale, i jasno je da ćemo morati ostaviti srce na terenu ako želimo uspjeti."

Islanđani su pred SP najavljivali borbu za zlato: "Mislim da su tako razmišljali zbog odličnih igrača koje imaju u Bundesligi, od Stefanssona i Palmarssona do Peterssona. Trebat ćemo odigrati najbolje što znamo, onu našu pravu obranu, kojom možemo zaustaviti njihove šutere i tranziciju u kontru, jer im je to najjača odlika", kaže Duvnjak.

Svoju utakmicu za peto mjesto Hrvatska i Island igraju u petak 28. siječnja od 20,30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Byserabya28.01.2011. u 08:20
    sve znaš i hraniš se tračevima,bitno da je senzacija, koga briga dal je istina il ne... ako Balić veli da nije u svađi s Golužom, onda nije....ne treba sumnjati u to... eto...
    Byserabya
  • The Phantom27.01.2011. u 18:51
    Ne dirajte Ivana
    The Phantom
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 18:48
    Anunaki, vidim da stavljaš na svaki članak presliku teksta, pa ću ti ja staviti presliku svog odgovora uz članak "Golužu je izdala njegova obrana". Naslušao sam se zaista pljuvanja protiv Line, i neke stvari su bile opravdana kritika, ali veeeelika većina nije. Tko god pročita ono pismo koje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • anunaki27.01.2011. u 17:25
    Vjerovatno je velika vecina vec citala ovaj tekst, pogotovo jer je objavljen na ovom forumu, doduse ovo je kopija sa drugog portala. Mislim da daje sve odgovore, pa cak i na pitanja koja nisu ni postavljena, a ja bih ga nazvao: NESTO JE TRULO U DRZAVI HRVATSKOJ Sukob u reprezentaciji Ispovijest... [više na forumu]
    anunaki
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 13:55
    Dečki, ajmo prasnut te islanđane i sve mirno... Sa svim tim propustima, koji se moraju oprostiti na konto ranijih uspjeha, osvojit peto mjesto je sasvim pristojan rezultat.... Iznad svih! Hrvatska!!!
    Obrisan korisnik