Košarka

Peras i Vujčić slavili u Beogradu, Tomić u Sieni

Branko Barić • četvrtak, 27.01.2011.
Peras i Vujčić slavili u Beogradu, Tomić u Sieni
Foto: EPA

U sva četiri susreta drugog kola Top 16 faze Eurolige do pobjede su stigle gostujuće ekipe. Tri su hrvatska predstavnika ove večeri izašla na parket, od čega su se dvojica osladila pobjedom...

Skupina E

Caja Laboral - Lietuvos Rytas 86:89

Khalid El-Amin obilježio je ovaj zanimljiv dvoboj u Vitoriji, a možda i cijelo kolo najelitnijeg europskog košarkaškog natjecanja. U posljednjoj minuti egal završnice pogodio je sva četiri pokušaja s crte slobodnih bacanja i doveo svoju momčad u vodstvo od tri poena razlike na samom kraju. Mirza Teletović 5.6 sekundi prije kraja pogađa tricu za izjednačenje i mogući produžetak, no ostalo je još dovoljno vremena da El-Amin sa sirenom postigne svoju četvrtu tricu na utakmici za veliku pobjedu gostiju iz Litve.

El-Amin j je na koncu skupio 22 poena (3/3 za dva i 4/5 za tri), a pratili su ga Kenan Bajramović s 19 poena i pet skokova te Milko Bjelica sa 17 poena i tri skoka. Teletović s 20 poena i Marcelinho Huertas sa 17 i 11 asistencija predvodili su domaćine, a naš Stanko Barać za nešto manje od 20 minuta provedenih na parketu ubacio je 15 poena uz pet skokova i tri blokade.

Skupina G

Partizan - Efes Pilsen 76:79

Navijači Partizana dvostruko su razočarani napustili Pionir u srijedu navečer. Osim drugog poraza njihovih miljenika u drugoj fazi natjecanja Eurolige, dodatni razlog za frustracije je činjenica da ih je potopio bivši "Zvezdaš" Igor Rakočević s 23 poena i četiri skoka. Iako su gosti iz Istanbula vodili većim dijelom susreta te u posljednju dionicu ušli s devet pogodaka razlike, Crno-beli su se uspjeli približiti na minus jedan, no dalje od toga nije išlo. Ono što je El-Amin bio za Rytas, Kerem Tunceri je bio za Efes i pogodio sva četiri bacanja u posljednjoj minuti.

Uz Rakočevića dobar kod pobjednika bio je i Kerem Gonlum s 14 poena, dok je u redovima Partizana James Gist zabio 19 poena uz šest skokova. Nikola Vujčić je za tursku momčad odigrao 14 minuta i za to vrijeme postigao tri koša uz četiri skoka i pet izgubljenih lopti.

Montepaschi Siena - Real Madrid 68:78

Veliki podvig u Sieni ostvarili su košarkaši kraljevskog kluba. Domaćini su odlično otvorili susret i u prvom poluvremenu stekli prednost od +18 (35:17), no u posljednjoj četvrtini upali su u crnu rupu od sedam minuta u kojoj su postigli tek dva poena, a pritom primili 20. Taj period u potpunosti je preokrenuo tijek susreta i omogućio Realu da u mirnoj završnici dođe do druge pobjede u skupini G.

Nikola Mirotić najefikasniji je kod pobjednika sa 16 poena, dok je Clay Tucker ubacio poen manje. Ante Tomić proveo je na parketu 24 minute i za to vrijeme postigao četiri poena uz tri asistencije i dvije blokade. Kod Siene, koja nakon dva kola još uvijek nema upisanu pobjedu, David Moss ubacio je 16 pogodaka.

Skupina H

Žalgiris - Olympiakos 64:71

Olympiakos je odličnom igrom u prvom dijelu utakmice potpuno opravdao status favorita, a nakon što je početkom treće četvrtine na semaforu svijetlilo 29:52, činilo se kako će se grčka momčad uvjerljivom pobjedom iskupiti za prošlotjedni poraz od Fenerbahčea. No Žalgiris tad kreće u nemoguću misiju i pokušaj preokreta. Nakon 30 minuta rezultat je 43:56, a pred kraj susreta domaćini su na samo minus tri (61:64). Ipak, momčad Dušana Ivkovića uspijeva se na vrijeme trgnuti i spriječiti veliko iznenađenje.

Vassilis Spanoulis ubacio je 17 poena, a Miloš Teodosić 13 kod gostiju, dok je Marty Pocius na drugoj strani ostvario učinak od 17 poena i šest skokova.

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Baskonia86:89Lietuvos Rytas
Panathinaikos82:56Unicaja Málaga
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Baskonia86:89Lietuvos Rytas
Panathinaikos82:56Unicaja Málaga
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 11:22
    slatko, nema što:) a kod partizana vidim, opet najbolji igrači 'srbi'....gist, jerells i vesely:) kao i lani....mccaleb, marić, roberts, vraneš i vesely.....sve srbin do srbina:)
    Obrisan korisnik