Rukomet

Goluža: "Islanđani su jako dobri"

Ivana Strahija • četvrtak, 27.01.2011.
Goluža: "Islanđani su jako dobri"
Foto: Dario Dodić

U petak od 20.30 sati u Malmöu će snage odmjeriti Hrvatska i Island, u borbi za peto mjesto Svjetskog prvenstva. Hrvatska je reprezentacija u punom jeku priprema, a igrači su nakon pobjede protiv Poljske odlično raspoloženi.

Jedan od kvalitetom najkonstantnijih hrvatskih rukometaša na ovom Prvenstvu, Denis Buntić, je na prvo pitanje o Islanđanima kazao: "Dat ćemo sve od sebe da popravimo što se može. Nadam se pobjedi."

Strijelac 33 hrvatska gola tome je dodao: "Momčad je super. Protiv Poljaka je obrana bila odlična, a Pešić je super branio. Nadam se istom i protiv Islanda, dat ćemo sve od sebe u obrani, a kojigod vratar da bude branio, nadam se da će biti odličan i imati dobar dan. U napadu, što zabijemo, zabijemo."

Vezane vijesti

Izbornik Slavko Goluža posvetio se pripremama utakmice: "Analizirali smo Islanđane, još ćemo malo to danas produbiti. Za sad mogu reći da je Island jako dobra reprezentacija, a igrači igraju u najjačim njemačkim klubovima i nositelji su igre. S njima smo u Austriji odigrali neriješeno, to dovoljno govori o njima."

O igri Islanda izbornik kaže: "Igraju jako dobru 6-0 obranu, dobro trče u tranziciju, dok u napadu dosta guraju na pivota. Također, dosta toga rješavaju preko polukontre, pa ćemo im se morati suprotstaviti čvrstom, gustom igrom. Važno je da u napadu budemo pametni, da ne žurimo, kako nas ne bi mogli Islanđani iskontrirati. Iz napada se moramo vraćati što brže u obranu da nam ne bi zabijali lagane pogotke."

Tome je dodao: "Raspoloženje je uvijek bilo jako dobro, iako nam neki podmeću da se svađamo i stvaraju razdor. Među igračima je sve super, i sinoć smo bili na šetnji, danas isto, ova je reprezentacija uvijek bila kao obitelj. Svi želimo to peto mjesto i pobjedu za povratak u Hrvatsku", rekao je Goluža potvrdivši dobro raspoloženje pred dvoboj za peto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 14:38
    Odgovorio sam zato jer mene ne interesira tko kojoj stranci pripada, ako posao koji radi zbog toga ne pati (a i zato jer je večina nas već pročitala taj tekst, a sad ga vidim na svakom članku). Bit onog teksta je političke naravi i ništa više, a iskorišten je jedan zavidan mladac (po njegovu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • anunaki28.01.2011. u 08:27
    @TOMTOMASIC, nisam trazio odgovor, a post sam stavio na tri aktivna clanka, tako da sto vise ljudi procita tekst! Nije nuzno moje stajaliste (iako mislim da je vecina gola istina), samo sam zelio ljude uputit ili posjetiti na ovaj iznimno zanimljivi tekst, sve u svijetlu zadnjih dogadanja oko... [više na forumu]
    anunaki
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 23:25
    Mislim da nije isto biti 5 ili 6,treba se u domovinu vratit kao pobijednik a izmđu ostaloga 5 mijesto donosi četvrtoga u kvalifikacijama za olimpijadu,tako da,ajmo pobijedit taj Island,možda jesu dobri ali nisu bolji od nas!!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom27.01.2011. u 22:52
    Mi smo bolji,dokažimo to!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 22:39
    OK da je bilo više kandidata za popljuvati Linu. Ali za Kaleba nekako ne mislim da bi bio tolko zavidan Baliću, jer vjerujem da se nije smatrao u istom rangu s Ivanom, dok se Mirza s obzirom na svoju igru itekako može pariti s Ivanom. A i ovaj dio teksta o Kljajiću -"Da nije bilo tih poraza onda bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik