SP 2011. - Završnica, za 11. mjesto, 27.01.2011, 18:00 h
Njemačka
Njemačka 40:35 Argentina
Argentina

Nijemci pobijedili nakon produžetaka

Mario Glasnović • četvrtak, 27.01.2011.
Nijemci pobijedili nakon produžetaka
Foto: Dario Dodić

Vrlo zanimljiva utakmica igrala se u Kristianstadu pred samo 800 gledatelja. U borbi za 11. mjesto susreli su se Njemačka i Argentina. Nijemci su ipak slavili nakon drugog produžetka, bilo je 40:35. Utakmicu su obilježila brojna isključenja, švedski sudački par je čak 23 puta isključio igrače i podijelio četiri crvena kartona.

Prvih desetak minuta obje momčadi su bile podjednake. Njemačka prvi put bježi na +2 u 11. minuti zahvaljujući golovima Glandorfa. U sljedećih deset minuta Njemačka reprezentacija napravila je seriju od pet uzastopnih pogodaka, od kojih je tri postigao Jacob Heinl, i dolazi u veliku prednost, rezultat je bio 10:5.

Argentinski izbornik Eduardo Gallardo zvao je time-out. Savjeti izbornika pokazali su se dobrim jer su nakon toga Argentinci bolje zaigrali i došli do Nijemcima na -1. U tome su im pomogla i dva uzastopna isključenja njemačkih rukometaša, Pascala Hensa i Michaela Haaßa. U toj fazi utakmice najbolji su bila dvojica Federica, jedan Fernandez i jedan Vieyra. Svaki od njih postigao je po dva pogotka za Gaučose.

Zadnje dvije minute Nijemci su otišli na +3, no Argentinci se uspjevaju vratiti i smanjiti zaostatak. Na poluvrijeme se tako otišlo minimalnim vodstvom Njemačke, bilo je 13:12.

Drugo poluvrijeme obilježila su brojna isključenja, samo u prvih desetak minuta je zabilježeno čak deset isključenja, po pet sa obje strane. Bilo je trenutaka kada su momčadi imale po tri igrača u igri.

U prvih petnaestak minuta vidjeli smo samo 12 golova. Završnica utakmice ipak je bila zanimljivija i gledljivija. Njemačka je kroz cijelo poluvrijeme imala prednost, najčešće dva gola, ali razlika je rasla i na četiri. No, uporni Argentinci se nisu dali i brzim akcijama približili su se Nijemcima.

Posljednje minute bile su iznimno zanimljive. Zadnjih 20 sekundi, Njemačka je vodila 27:26, Argentinci su igrali bez golmana, sa sedam igrača u napadu. U tim trenutcima treće isključenje dobija Haass, a time i crveni karton. Argentinci to iskorištavaju i golom Simoneta u zadnjoj sekundi odvode utakmicu u produžetke.

Pobjednika ovoga susreta i osvajača 11. mjesta nismo saznali niti nakon prvog produžetka. Nijemci su golovima Glandorfa držali prednost, a uporni Argentinci ih stižu golovima Pizarra i Vieyre. Zadnji napad opet je pružio dramatičnu završnicu kao i u regularnom tijeku utakmice. Argentinci opet igraju sa sedam igrača u napadu i uspjevaju zabiti izjednačujući pogodak. Tako smo otišli u novih deset minuta produžetaka.

U drugome produžetku igralo se gol za gol sve do 77. minute. Tada njemački vratar Bitter brani dvije ključne lopte, a u kontranapadu je precizan Glandorf. To je bio ključni trenutak utakmice, jer umorni Argentinci nisu imali snage za još jedan preokret. Na kraju je rezultat bio 40:35 za Njemačku, koja je ovom pobjedom osvojila 11. mjesto, dok su Argentinci jedno mjesto iza.

Najbolji strijelac u redovima Njemačke bio je Glandorf s devet pogodaka, dok su kod Argentinaca najefikasniji bili Diego Simonet i Federico Fernandez sa šest golova. Crvene kartone kod Nijemaca su zaradili Haaß, Roggisch i Preiß, a kod Argentinaca je "pocrvenio" Querin.

SP 2011. - Završnica

za 11. mjesto

Njemačka40:35 *Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

za 11. mjesto

Njemačka40:35 *Argentina

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 22:32
    gledao na tv,zanimljiva utakmica...krajnji rezultat definitivni nije realni omjer snage koji se povlacio tokom utakmice i produzetka,jednostavno argentina je puknula zadnje 2minute i primili su par jeftinih golova...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 22:07
    Vidi, vidi, dobili ih Germani na kraju sa +5, znači, 1 gol razlike - više nego na SP-u nogometu... Šalim se, svaka čast Gaučosima, ako se još malo (u što iskreno sumljam) zainteresiraju za rukomet, mogli bi jednom i postat konkurentni velikima!
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8827.01.2011. u 21:22
    Kakva borba za 11. misto! Svaka čast Nijemcima i Argentincima
    Dalmatinac88