SP 2011. - Završnica, za 9. mjesto, 27.01.2011, 20:30 h
Norveška
Norveška 32:31 Srbija
Srbija

Norvežani deveti nakon produžetaka

Mirza Seferagić • četvrtak, 27.01.2011.
Norvežani deveti nakon produžetaka
Foto: Davor Sajko

Reprezentacija Norveške osvojila je 9. mjesto nakon neizjvesne pobjede nad Srbijom od 32:31, a morali su se igrati i produžeci. Srbi mogu žaliti za ovim porazom jer su u nekoliko navrata u drugom dijelu imali i tri gola viška.

Norvežani su već u 5. minuti stigli do solidnog vodstva od 4:1, no reprezentativci Srbije su golovima Alema Toskića, Ivana Stankovića te Momira Ilića prvo izjednačili, a potom odličnom igrom u obrani uspjeli to i preokrenuti te su u 20. minuti golom Rastka Stojkovića poveli s 13:10.

Norvežani su se potom približili na 12:13 golovima Havarda Tvedtena, no izabranici Veselina Vukovića sigurnom su igrom održali tu prednost do odmora na koji su otišli s vodstvom 16:14.

Srbi su i u drugom dijelu imali prednost od tri pogotka kada je Momir Rnić pogodio za 23:20, no onda su upali u malu krizu te pet minuta nisu mogli postići pogodak što su Norvežani iskoristili za izjednačenje na 23:23.

Imala je Srbija potom i vodstvo 28:26 četiri minute prije kraja, no dopustili su Norvežanima još jedno poravnanje koje su im donijeli Tvedten i Einar Koren. Vuković je kod tog rezultata zatražio minutu odmora minutu i pol prije kraja, no u tom napadu Srbije dosuđen im je prekršaj u napadu, pa su Norvežani došli u priliku da čak i pobjede.

Dvadesetak sekundi prije kraja došli su vrlo blizu tome kada je Borge Lund pogodio za 29:28, no samo četiri sekunde prije kraja utakmice Stanković pogađa za 29:29 i produžetke. Potom su Srbi imali vodstvo od 31:30 nakon prvog produžetka, no u drugom nisu postigli niti jedan gol dok su za Norvežane pogodili Christoffer Rambo te Tvedten za konačnih 32:31.

Tvedten je taj pogodak postigao nešto više od dvije minute prije kraja, no Srbija nije uspjela doći do izjednačenja, pa je tako 9. mjesto na ovom Svjetskom prvenstvu pripalo Norveškoj. Tvedten je bio i najbolji strijelac utakmice s devet pogodaka dok je odličan bio i Bjarte Myrhol sa šest golova uz stopostotan učinak.

Srbiju je predvodio Ilić sa sedam golova, a šest je dodao Stanković. Sjajan je na golu bio i Darko Stanić sa 17 obrana.

SP 2011. - Završnica

za 9. mjesto

Norveška32:31 *Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

za 9. mjesto

Norveška32:31 *Srbija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!