Rukomet

Brand: "Nisam ništa odlučio"

Mario Glasnović • četvrtak, 27.01.2011.
Brand: "Nisam ništa odlučio"
Foto: Nikola Movrić

Nakon današnje dramatične pobjede nad Argentinom, kojom su Nijemci osvojili 11. mjesto, izbornik njemačke reprezentacije poručio je medijima da još nije donio odluku o svojoj budućnosti na izborničkoj klupi. Njemačka je na ovome Prvenstvu ostvarila svoj najgori rezultat u povijesti svjetskih prvenstava.

Heiner Brand je izbornik Njemačke punih 14 godina. Najveći uspjesi su mu bili osvajanje Svjetskog prvenstva, Europskog prvenstva i srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Ateni. No, zadnjih nekoliko godina Nijemci stagniraju i ne postižu vrhunske rezultate. Njemački mediji prst krivnje uperili su prema 58-godišnjem Brandu.

"Teško je nešto reći nakon ovakvog turnira", razočaran je bio Brand. "Moram prvo razgovarati sa svojom suprugom i najbližima te s mojim nadređenima u savezu. Nakon toga ću donijeti odluku. Biti će te obaviješteni kroz nekoliko dana", odgovorio je Nijemac na pitanje o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

Predsjednik Njemačkog rukometnog saveza, Ulrich Strombach, stao je u obranu aktualnog izbornika: "Napravit ću sve što je u mojoj moći da Brand ostane izbornik. On je i dalje naš prvi izbor i najbolje rješenje u ovome trenutku."

Heineru Brandu ugovor s Njemačkim rukometnim savezom ističe 2013. godine. Nijemci su 11. mjestom na Prvenstvu ostali bez kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric28.01.2011. u 12:01
    Brko on the run
    matbaric
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 09:01
    već je legenda ovog sporta... a njegova nadmudrivanja sa Linom smatram klasicima...
    Obrisan korisnik