Rukomet

Stanić: "Odlučila je jedna lopta"

Mirza Seferagić • petak, 28.01.2011.
Stanić: "Odlučila je jedna lopta"
Foto: Dario Dodić

Rukometaši Srbije izgubili su od Norveške rezultatom 31:32 nakon produžetaka utakmicu za 9. mjesto na ovom Svjetskom prvenstvu, a izbornik Veselin Vuković kaže da je glavni uzrok poraza bio strah koji se uvukao među njegove igrače.

ROBERT HEDIN

Izbornik Norveške Robert Hedin rekao je da je ovo bila vrlo teška utakmica: "Srbija je cijelo vrijeme pokušavala usporiti igru dok smo ju mi pokušavali ubrzati. Izgledalo je kao da će najveća žrtva ove utakmice biti - rukomet, no na kraju mogu reći da sam zadovoljan ovom pobjedom".

Veselin Vuković nije mogao biti zadovoljan nakon poraza Srbije od Norvežana iako su Srbi u drugom poluvremenu imali i tri gola viška, a nakon prvog produžetka i vodstvo od 31:30: "Izgubili smo jer smo se prepali pobjede. Imali smo dva gola viška i napad, ali nismo uspjeli postići gol. U produžetku smo opet imali dobru priliku, no niti to nismo iskoristili. Sad samo još vruć, pa ćemo sutra odlučiti što i kako dalje. Ja sam svjestan svojih pogrešaka i pokušati ću ih analizirati, a nakon toga ćemo odlučiti kakve ćemo daljnje poteze raditi".

Iako je sa 17 obrana bio sjajan na golu Srbije, ni Darko Stanić nije pomogao svojoj momčadi da dođe do pobjede u ovom susretu: "Željeli smo ovo prvenstvo završiti pobjedom, no, iz nekog razloga, opet nismo uspjeli. Borili smo se do kraja, imali smo veliku želju, ali jednostavno nije išlo".

Havard Tvedten

Najbolji strijelac utakmice Havard Tvedten (devet pogodaka) zadovoljan je načinom na koji je Norveška završila ovo natjecanje: "U jednom smo trenutku bilo daleko od pobjede, no, srećom, završili smo u stilu kao protiv Njemačke (35:25) i to nam je donijelo slavlje protiv Srbije večeras".

Stanić kaže da je mogući uzrok bio i umor njega i njegovih suigrača: "Primjetio sam da su u samoj završnici noge i ruke mojih suigrača bile teške, a taj sam problem i ja osjetio u drugom poluvremenu. No, iste su probleme imali i Norvežani, pa su na kraju ipak oni pobijedili. Odlučila je jedna lopta, ali niti suđenje nije bilo na visokoj razini".

Stanić se osvrnuo i na cijeli turnir te na rezultate srpske reprezentacije: "Što se tiče ovog Svjetskog prvenstva, ja sam relativno zadovoljan s onim što smo postigli. Otišli smo korak naprijed, pokazali da se možemo nositi sa svim svjetskim reprezentacijama. Grupa nam je bila vrlo teška, a kasnije još teških utakmica protiv Švedske i Poljske u kojima nismo uspjeli doći do povoljnog rezultata iako smo igrali dobro. Uglavnom su razlog bile naše pogreške, no utjecali su i ostali događaji na terenu. No, sve u svemu, zadovoljan sam postignutim", završio je Stanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver28.01.2011. u 19:54
    imali ste sve u rukama..ne slusaju igraci trenera
    beaver