Rukomet

"Probali smo, ali jednostavno nije išlo"

Borna Rupnik • subota, 29.01.2011.
"Probali smo, ali jednostavno nije išlo"
Foto: Dario Dodić

Kako je središnja figura hrvatske rukometne reprezentacije, tako je i jedna od središnjih figura u raspravama poslije hrvatskog nastupa u Švedskoj. Ivano Balić smatra da su naši rukometaši pokušali sve da dođu do boljeg rezultata...

Hrvatska je na sjeveru Europe osvojila peto mjesto te su počele brojne diskusije treba li to smatram uspjehom ili neuspjehom. Ivano Balić ponudio je svoje viđenje turnira, počevši od dvoboja koje smo dobivali.

Protiv Rumunjske, Alžira i Australije bilo je razloga za slavlje: "Dobro smo počeli, iako mi se čini da smo se cijeli turnir tražili, čak i u prvim utakmicama. To nije baš ličilo na našu igru. Protiv Srbije smo se izvukli na kraju, tu smo utakmicu mogli i izgubiti".

"Nisam zadovoljan svojim nastupom. Uvijek se može bolje, to sam mislio i kada sam igrao bolje nego što sam igrao u Švedskoj. Treba sjesti i analizirati.
Ne postoji neki sukob mene i izbornika, reagirao sam burno jer sam bio ljut na svoju igru. Neki mediji su to iskoristili da naprave 'frku'".

"Poslije toga je došla Danska, 30 minuta smo igrali dobro, a onda je uslijedio raspad sistema. Stalno smo zaostajali, nije to bila ona prava Hrvatska na koju su ljudi naučili, koja se bori do zadnje sekunde", rekao je Ivano Balić za HTV.

U drugom je krugu trebalo juriti sve tri pobjede, a prvo je na red stiglo jedno od većih iznenađenja turnira: "Zbog svega navedenog smo se možda malo bojali i Argentine. Mi koji smo bili u Portugalu nismo htjeli novu blamažu, ali to je postala naša najbolja utakmica. Protiv Šveđana smo stalno bili blizu, ali cijelo smo vrijeme imali osjećaj kao da ne možemo i nećemo pobijediti. Trudili smo se i borili, ali nije išlo".

"Srećom, na kraju smo dobili Poljake. Tu smo odigrali dobro u obrani, tako smo trebali igrati i prijašnje utakmice. No na kraju je najvažnije da smo se plasirali u kvalifikacije za Olimpijske igre", istaknuo je Balić.

Pokušao je na kraju potražiti i uzrok takvog raspleta: "Ne znam, da znam vjerojatno bismo i bolje igrali. Poklopilo se da se svi igrači bili pet do deset posto lošiji i onda smo jedni druge zarazili takvom igrom. Išli smo dalje, probali smo se trgnuti i promijeniti nešto, razdrmati se, ali jednostavno - nije išlo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 23:28
    Slažem se ovo za Balića.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 21:53
    upravo tako!! on itekako zna gdje je problem ali ne smije reći iako i Ivano Balić nije cvijeće... treba se i on u nekim stvarima srediti..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 20:34
    On ni ne može reči ono što mi smijemo. To bi značilo razdor u svlačionici do krajnjih granica. Nažalost oni koji to smiju su stali iza onih (onog), koji su priskrbili ovakve rezultate. I na koncu čak ni plasman nije toliko loš (iako se očekivala medalja), već igra prema kojoj to nismo ni zaslužili.
    Obrisan korisnik
  • damac29.01.2011. u 20:25
    mislio sam da će Balić reći ono što doista misli, ali ipak bi bilo neprimjereno pa mu je izjava klasična kakva bude nakon neuspjeha
    damac