Rukomet

Goluža: "Ovo je jedan veliki uspjeh"

S Plesa: Mislav Sajko • subota, 29.01.2011.
Goluža: "Ovo je jedan veliki uspjeh"
Foto: FaH

U zračnoj luci Zagreb dočekana je uz bučnu podršku svojih navijača i simpatizera hrvatska muška rukometna reprezentacija. Sletjeli su rukometaši iz Švedske, od kud su se vratili s petim mjestom nakon pobjeda protiv Poljske odnosno Islanda.

Nakon relativno uspješnog prvenstva igrači i sam izbornik su imali puno za reći medijima i navijačima. Prvi je pred mikrofone stao izbornik Slavko Goluža koji smatra peto mjesto velikim uspjehom: "Mi dobro znamo koliko smo dali truda i kad pogledamo okolnosti koje su utjecale na sve to, mislim da možemo biti zadovoljni. Prije SP-a nas je javnost proglasila svjetskim prvacima, a kasnije se pokušavao unijeti nemir u naše redove. Bez obzira na to ekipa nikad nije bila čvršća i pokazali smo zaista jedno veliko zajedništvo. To smo pokazali u zadnje dvije utakmice gdje smo smogli snage, pokazali karakter i kakva smo mi zapravo sportska obitelj. Ovo je jedan veliki uspjeh i to treba tako tretirati."

Uz svoju izjavu Goluža je dodao da je Hrvatska jedna od rijetkih hrvatskih reprezentacija sa ovakvim visokim plasmanom.

Svoje viđenje je prenio i Igor Vori: "Mislim da nakon svega možemo biti zadovoljni s obzirom na to kako smo otvorili turnir i kako smo ga zatvorili, s dvije velike pobjede. Ovo nam je bila dobra škola, treba izvući pouke iz ovog nastupa i dignuti glave gore. Analizirati ćemo što je bilo dobro, a što je bilo loše i pokušati ćemo to loše ispraviti. Svi igrači u svojim ligama su bili odlični, ali u reprezentaciji je nedostajalo ono nešto što bi nas lansiralo, što bi u nama otpustilo grč. Što se tiče nervoze smatram da je to sasvim normalno kod nas, da je to naš temperament kojeg nećemo mijenjati."

Zatim je njegov reprezentativni kolega Vedran Zrnić to ovako sročio: "Veliki je ovo uspjeh s obzirom na konkurenciju na turniru, da smo imali malo više sreće možda bi bilo drugačije. Ovo nam je sad novi motiv za bolje igre i da osvojimo koje mjesto više. Da smo uzeli protiv Srbije dva boda, psihološko stanje protiv Danske bi bilo puno bolje, pa bi možda cijela situacija bila drugačija. Povjerenje trenera sam maksimalno iskoristio i smatram da sam solidno odradio SP bez obzira na ekipni plasman."

Na kraju je Duvnjak pomalo tužnim tonom izjavio:"Moramo biti sretni s petim mjestom makar smo očekivali polufinale i medalju. To je sport i uvijek fali malo sreće. Ovo nam je bila dobra škola i nadam se da će sljedeće prvenstvo biti bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 19:49
    GOLUZA MRS.................
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 12:47
    Okolnosti, suci, nesreća...ako ništa od toga ne prolazi kao argument kriv je najbolji igrač a "ja ne bi ništa mijenjao"...ne želim takvog izbornika u bilo kojoj hrvatskoj reprezentaciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 11:39
    i u kojem je sportu osim nogometa i odbojke Brazil u totalnom vrhu, pa sve osim prvog mjesta smatraju neuspjehom. Argument mu nije baš neki...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 11:35
    Jbga kad smo navikli samo na finala. Ne može dovjeka,nekad se i kiks desi,malo neiskustvo selektora,malo podmlađivanje ekipe.Sve u svemu realno nije loše ni 5 mjesto.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 11:03
    plaćeni statisti na Plesu..uvijek ista ekipa!!
    Obrisan korisnik