Rukomet

"Nedostajat će mi Hrvati u finalu"

iz Malmöa:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • nedjelja, 30.01.2011.
"Nedostajat će mi Hrvati u finalu"
Foto: Davor Sajko

I na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj Nikola Karabatić pokazao je da je trenutno najkompletniji svjetski rukometaš. Opasan kao strijelac, učinkovit kao razigravač, čvrst u obrani – Karabatić je središnji dio Onestinog stroja koji je nezaustavljivo dogurao do finala...

Karabatića smo ulovili nakon polufinalnog ogleda u kojem su Francuzi relativno sigurno, bez obzira što su na kraju utakmicu nepotrebno zakomplicirali, svladali domaćina Švedsku. Svjetski prvaci iz Hrvatske (i olimpijski iz Pekinga, europski iz Austrije) ostali su tako na putu prema obrani svjetske titule, a ispred njih je jedina momčad koja je do sada izgledala kao moguća prijetnja – Danska.

Francuzi bez obzira na sve titule i dalje igraju s puno motiva i želje, očigledno je da u svlačionici vlada veliko zajedništvo. Razumljivo je stoga i Karabatićevo zadovoljstvo prolaskom u finale:

"Zadovoljni smo što smo se još jednom plasirali u finale. Zaista je velika stvar doći do finala četiri puta zaredom. Protiv Švedske smo odlično odigrali obranu i to nam je pomoglo. Bez obrane bi bilo puno teže igrati jer su Šveđani kod kuće pa imaju veliku potporu praktički cijele dvorane. Nije bilo lako igrati protiv toga, ali odlična igra u obrani je sigurno presudila."

Do dva posljednja zlata, svjetskog i europskog, Francuzi su došli preko Hrvatske, štoviše, 2009. su svjetsku krunu osvojili u zagrebačkoj Areni. Karabatić je sa smješkom priznao da će finale biti čudno bez Hrvata:

"Hrvatska si je sama kriva što je nema u finalu jer je imala praktički sve u svojim rukama, ali nije uspjela. Bit će malo čudno bez Hrvatske na drugoj strani, ali tako je to u sportu. Moram priznati da će mi nedostajati."

Uoči polufinalnog ogleda Španjolske i Danske većina je Francuza prognozirala da će dalje proći Španjolska, pa se tako prevario i Karabatić:

"Mislim da je Španjolska jača od Danske, ali Danska kao da igra kod kuće.U finalu nema favorita, ne razmišljamo na takav način, neka pobijedi bolji. Mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru, a jasno da očekujem pobjedu Francuske."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 20:41
    Pogledaj sve moje komentare,pa ćeš vidjeti da nisam fulao poantu priče.Neće imati problema od navijača reprezentacije,možda može biti od klupskih,kao Rukavina,Ćurković kod vas ili Popović kod nas kad je došao u Zadar u dresu Cibone,uz to zna se naći pokoja budala,iz običnog svijeta,koja može... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 15:29
    Nebitno (mozda pogresan primer), evo Ognjen Vukojevic. Promasujes poentu price, ne secam seda je neki Srbin u Hrvatskoj ili Hrvat u Srbiji imao problema u skorije vreme zbog nacionalnosti ako su izabrali da predstavljaju svoju zemlju. Niko Karabaticu ne bi spomenuo poreklo da igra za nasu repku 100%
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 14:07
    a svim klubovi ukoliko žele svoje igrače napuniti samopouzdanjem neka zovu alilovića da ima brani i to je to..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 14:06
    da, baš će mu faliti HRV u finalu, sa ovakvom našom igrom Dancima i Francuzima igrati s nama je gubljenje vremena..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 22:59
    Znam za Sulejmanija,i kod vas je kapetan vaterpolo repke Hrvat,iz Pule su njegovi,mislim na Udovičića.Popović jest Srbin,Bogdanović nije.I kod nas je kapetan nogometne repke Bošnjak,mislim na Srnu!!
    Obrisan korisnik