Rukomet

Zrnić u momčadi turnira!

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak • nedjelja, 30.01.2011.
Zrnić u momčadi turnira!
Foto: Dario Dodić

IHF je uoči posljednje dvije utakmice Svjetskog prvenstva proglasio najbolje igrače turnira. Možemo raspravljati o smislu biranja All Star momčadi prije nego se odigraju dvije najvažnije utakmice, no možemo biti i sretni što se u najboljoj momčadi opet našao i jedan Hrvat...

Vedran Zrnić zasluženo je pronašao svoje mjesto u najboljoj sedmorci turnira, nastavivši tako tradiciju da Hrvatska gotovo uvijek ima najbolje desno krilo svijeta - od Smajlagića preko Džombe do evo sada Zrnića. Igrač koji je gotovo uvijek bio rezerva, nekad ni to, iskoristio je ozljede Ćupića i Horvata na najbolji način - pokazao je da na njega ne da treba računati već se mora računati. Zrnić je bio najbolji i najefikasniji Kauboj u Švedskoj, konstatno dobar u svakoj utakmici, i IHF je to prepoznao nagradivši ga mjestom u najboljoj sedmorci.

Rukometna organizacija dobro se potrudila podijeliti pozicije igračima iz različitih reprezentacija i dojam je da je rijetko kada All Star momčad ovako dobro pogođena.

Na lijevom krilu je izvanredni norveški reprezentativac Harvard Tvedten, a Bertrand Gille nagrađen je za odlične igre naslovom najboljeg pivota Prvenstva. Vanjsku liniju čine Mikkel Hansen (Danska), Dalibor Doder (Švedska) i Alexander Petersson (Island), dok je na golu dakako Francuz Thierry Omeyer.

Iako je u najboljoj sedmorci poziciju srednjeg vanjskog dobio "domaći" Doder, Nikola Karabatić očekivano je proglašen najkorisnijim igračem turnira. Francuski srednji vanjski je i napadački i obrambeno bio dominantan na ovom SP-u, pa se zasluženo okitio najvrijednijom individualnom titulom.

Hoće li se i onom momčadskom, saznat ćemo za nekoliko sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric31.01.2011. u 13:30
    bravo zrna, godine i godine podcjenjivanja i ruznih rijeci. bravo jos jednom
    matbaric
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 09:49
    dalmatinac88.....jedino smo mirni na krilnim pozicijama (objema) i na pivotu. na ostalima smo tanki već sada, a kamoli za 2-3 godine, ako ne počnemo pozivati najbolje. gojun, kopljar i valčić nisu igrači za hrv repku. umjesto njih bi tu trebali biti bičanić i špoljarić. šego, a i pešić također nisu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 09:47
    ovi izbori IHF-a i EHF-a su zaista smijurija. no, na to smo navikli....
    Obrisan korisnik
  • anunaki31.01.2011. u 07:52
    Kakav je ovo smijesni izbor!?! ovo je moja sedmorka; Thierry Omeyer -Michael Guigou -Luc Abalo -Bertrand Gille -Mikkel Hansen - Nikola Karabatić - Marko Kopljar ili Petar Metlicic (ne mogu se odlucit)!!! P.S.svaka cast Zrnicu, bravo za turnir!!!!
    anunaki
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 23:59
    Doder? svaka cast, al nikako zasluzeno. Tu poziciju zasluzuje samo jedno ime, ali kako nismo prosli u polufinale, ta pozicija triba pripast samo karabaticu. IHF ne cinite pizdarije.
    Obrisan korisnik