Rukomet

"Viđat ćemo se idućih godina"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak • nedjelja, 30.01.2011.
"Viđat ćemo se idućih godina"
Foto: Kristijan Komarica

Iscrpljeni nakon dugačkog turnira i dramatičnog finala, izbornici dvaju finalista nisu čuvali ništa "eksplozivno" za završnu konferenciju za novinare. Dapače, oba su trenera bila maksimalno korektna i odmjerena, komplimentirajući protivniku za kojeg vjeruju da će viđati još puno na idućim velikim natjecanjima...

Nije bilo lako biti na pogrešnoj strani finala SP-a u rukometu. Danska i Francuska odigrale su sjajnu, izjednačenu, najbolju utakmicu na turniru, ali i ta rukometna poslastica morala je imati gubitnika. Ulrik Wilbek učinio je sve što je mogao, uspio je u drugom dijelu promijeniti ritam utakmice na danski mlin, ali ni to nije bilo dovoljno protiv sjajnih Francuza. Kao i uvijek, Wilbek je bio smiren i elokventan:

"Mislim da je ovo bio fantastičan turnir za nas. Zapravo, nismo izgubili niti jednu utakmicu, osim ovog produžetka. Igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu i mislim da smo pokazali da smo sada na francuskom nivou. Nismo imali sreće s ranom ozljedom Sondergaarda, jer nismo imali ljevorukih igrača, ali stalno smo se vraćali i dokazali smo da imamo fantastičan duh. Utakmicu je presudio loš igrač više na početku produžetaka. Moglo je završiti drugačije, ali nismo uspjeli. To je kvaliteta Francuske – puno ih je iskusnih, ali moram reći da sam impresioniran jer imaju i mladih igrača u vanjskoj liniji. Nadam se da će se Danska i Francuska još puno susretati u velikim finalima. Čestitke Francuskoj na zasluženoj pobjedi, a mi smo ponosni što smo učinili finale sjajnim."

Vezane vijesti

Sorhaindo: Ovo je bila sjajna utakmica, teška za nas. Danci su nas natjerali da igramo najbolje što možemo kako bismo pobijedili. Imali smo i malo sreće kako bismo osvojili ovaj naslov.

Wilbek je, zanimljivo, jedini trener kojem je uspjelo što i Claudeu Onesti – paralelno biti svjetski, europski i olimpijski pobjednik, s tom razlikom da je Wilbek to ostvario s djevojkama, stvorivši nepobjedivu reprezentaciju Danske sredinom devedesetih.

Nakon što je odradio već nekoliko intervjua s francuskim novinarima, Onesta nije bio od velikih riječi na službenoj konferenciji za novinare:

"Izuzetno sam sretan zbog nove velike titule. Čestitam Danskoj i posebno danskom treneru jer su nas natjerali do limita. Ovo je bila sjajna rukometna utakmica, dobro odigrana od obje strane i čast je pobijediti u takvoj utakmici.”

Kada je već Wilbek spomenuo dansku mladost, i Onesta je zamoljen da prokomentira igre svojih mladića u vanjskoj liniji, Baracheta i Accambraya:

Anders Eggert: Ponosni smo na sjajan turnir, iako smo sada razočarani porazom. Vjerujem da ćemo biti pravi i na idućem natjecanju.

"Moja je uloga kao trenera da ne žalim za onima kojih nema, već da radim s onima koji su tu. Moj je posao uklopiti u momčad one koje imamo, a jasno da sam zadovoljan s mladićima u vanjskoj liniji. Teško je igrati na turniru dok uigravate novu vanjsku liniju, no to je moj posao. Danci također imaju mladu momčad i siguran sam da ćemo ih sretati u završnicama velikih natjecanja."

Wilbeka je dočekalo pitanje je li razočaran što sjajni Hansen nije izabran za igrača turnira, no Wilbek je bio standardno objektivan, priznavši da su ga začudili neki drugi izbori u All-Star ekipi:

"Mislim da je Nikola Karabatić još uvijek malo bolji. Nikola je iskusniji, odličan je i u obrani, odlično razmišlja i jednostavno je fantastičan igrač. Mikel i Nikola bili su najbolji na turniru, ali mislim da je potpuno pošteno da je Nikola najbolji igrač na turniru. Moram reći da su me puno više iznenadile ostale pozicije u All Star momčadi, ako smijem to reći."

SP 2011. - Završnica

finale

Francuska37:35 *Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

finale

Francuska37:35 *Danska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 16:43
    Trenera Vukovica ne treba menjati,to je sve volja igraca da li ce da igraju ili nece...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 15:29
    da, bolje da nismo nekako slučajno došli u finale, jer bismo se obrukali. potencijala imamo, ali moramo promijeniti trenera, te neke igrače. trebaju nam igrači koji mogu igrati u oba pravca, bez izmjena (ili samo s 1 izmjenom-to bi bio balić) tokom faza obrana-napad. kopljar i gojun nisu materijal... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 14:04
    mi jesmo potencijal, tu neam dileme.. mene jbe to što smo nekako igrali staromodan rukomet.. BOg te pomogo, kao da smo u rusiji pa staviš drvosječe u obrani i gegaš se do napda..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 13:55
    KAD SAM POGLEDAO FINALE; TAJ RITAM I TU LJEPOTU IGRANJA SAD MI JE JASNO A UJEDNO I DRAGO ŠTA NISMO IGRALI FINALE. PRVO JER NE IGRAMO VIŠE TAJ MODERNI RUKOMET TJ JER SMO SPORI A DRUGO JER BI SE OBRUKALI.. NAŽALOST
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 09:45
    bex....mogu se složiti s vama u dijelu komentara. francuzi i danci zaista jesu jači od nas u ovom trenutku i u ovom sastavu (igrači koji su nam igrali+loš izbornik). francuzi su jači za 2 koplja, a danci za 1. španjolci su tu negdje, možda čak i malo slabiji od nas. realno, trebali smo igrati 1/2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik