Tenis

Dodig i Karlović u Memphisu

Ivor Krapac • subota, 12.02.2011.
Dodig i Karlović u Memphisu
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig i Ivo Karlović će se sljedećeg tjedna boriti za nove ATP bodove u Memphisu, na turniru iz serije 500. Nedavnog pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa za početak čeka iskusni Nijemac, dok Karlo još ne zna svojeg prvog suparnika...

Nakon zagrebačkog Indoorsa, a prije povratka u glavni hrvatski grad na prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa protiv Njemačke, Ivan Dodig i Ivo Karlović su na kraćoj sjevernoameričkoj turneji, idućeg tjedna u Memphisu. Nastupit će na drugom ovogodišnjem ATP turniru iz serije 500.

S tjednom predaha nakon prvog ATP naslova u karijeri, Dodig će pokušati nastaviti pet pobjeda dugu uspješnu seriju iz Zagreba protiv njemačkog veterana, 34-godišnjeg Rainera Schüttlera, 96. na svijetu. Iskusni Nijemac je u najboljim danima karijere, 2004. godine, bio svjetski broj pet, a 26-godišnji Međugorac svladao ga je u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu.

Bilo je to u studenom prošle godine u polufinalu Challengera u kazahstanskoj Astani, kada je Ivan u polufinalu slavio sa 6:3, 3:6 i 6:2, da bi kasnije uzeo naslov s kojim se prvi put u karijeri probio među prvih 100 na svijetu.

Svlada li Schüttlera i u Memphisu, Dodig će u osmini finala ići na jačeg iz američko-argentinskog dvoboja šestog nositelja Johna Isnera i povratnika Juana Martina Del Potra, koji je dobio pozivnicu.

Karlović će u prvom kolu dočekati tenisača iz kvalifikacija, a prođe li tu prepreku, osmina finala donijela bi mu pobjednika susreta Francuza Florenta Serre i vjerojatno kvalifikanta ili lucky losera. Vjerojatno - s obzirom da u ždrijebu zasad stoji da će Serri u prvom kolu suparnik biti sunarodnjak i treći nositelj Gael Monfils, no kako Monfilsa muči ozljeda lijevog ručnog zgloba i najavio je višetjednu stanku, izgledno je da će otkazati nastup.

Probiju li se Ivan i Ivo do četvrtfinala, u toj fazi turnira ići će jedan na drugoga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!