Tenis

Ljubo i Čilić iz Nizozemske u Francusku

Ivor Krapac • subota, 12.02.2011.
Ljubo i Čilić iz Nizozemske u Francusku
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Rotterdama, Ivan Ljubičić i Marin Čilić odlaze na jug Francuske, u Marseille. Sljedećeg tjedna igrat će na ATP turniru kojem, iako spada u seriju 250, ne nedostaje jakih imena...

Ivan Ljubičić je još uvijek aktivan u Rotterdamu, u subotu ga u polufinalu čeka Jo-Wilfried Tsonga, a nakon što zaključi nastup na tom turniru, otputit će se prema Marseilleu, gdje će biti peti nositelj. Prvom hrvatskom reketu će u Francuskoj na startu s druge strane mreže biti Kazahstanac Andrej Golubev, 41. tenisač svijeta.

Ljubo i Golubev dosad su se susreli samo lani u drugom kolu Australian Opena, kada je hrvatski broj jedan slavio sa 6:3, 3:6, 6:2 i 6:3, a pobjednik novog dvoboja će u osmini finala ići na jačeg iz ogleda Rusa Dmitrija Tursunova i Grigora Dimitrova, Bugarina s pozivnicom.

Dođe li tako daleko, u potencijalnom četvrtfinalu Ljubo bi mogao naići na četvrtog nositelja Jürgena Melzera, što ne izgleda kao loš ždrijeb. Uz Austrijanca, od vodećih je nositelja u toj polovici ždrijeba i prvopostavljeni Robin Söderling, koji je, kao i Melzer, slobodan u prvom kolu.

Marin Čilić je u suprotnom, donjem dijelu ždrijeba. Za početak ga čeka kvalifikant, a slavi li u tom meču, osmina finala donijela bi mu Nijemca Philippa Petzschnera ili sedmopostavljenog Latvijca Ernestsa Gulbisa.

U slučaju da bude u četvrtfinalu, Marin bi u toj fazi turnira mogao na vodećeg nositelja donje polovice ždrijeba, drugopostavljenog Tomaša Berdycha, koji je slobodan na startu. Čeh će svog prvog protivnika doznati u dvoboju Francuza Arnauda Clementa i kvalifikanta.

U donjem domu je i treći nositelj, Rus Mihail Južni, kao i Ljubičićev protivnik u polufinalu Rotterdama, šesti nositelj Tsonga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!