Tenis

Čilić se probudio na vrijeme

Ivor Krapac • utorak, 15.02.2011.
Čilić se probudio na vrijeme
Foto: Kristijan Komarica

Iako prvi set nije najavljivao dobre vijesti, Marin Čilić pravovremeno je živnuo u ogledu sa Stephaneom Bohlijem u prvom kolu ATP turnira u Marseilleu. Švicarski kvalifikant arhiviran je uz Marinov preokret nakon gubitka prve dionice meča...

Marin Čilić nije se dao iznenaditi na početnoj prepreci turnira iz serije 250 na jugu Francuske. Drugi hrvatski reket je u drugom posjetu Marseilleu proslavio i svoju prvu pobjedu, 6:7(6), 6:3 i 6:2 protiv švicarskog kvalifikanta Stephanea Bohlija, 148. na svijetu, otišavši korak dalje nego u debitantskom nastupu prije tri godine. Tada ga je u prvom kolu pobijedio Mihail Južni.

Dobro serviranje

Ako je već igra mogla biti bolja, pogotovo u prvom setu, Marina je barem servis solidno služio tijekom cijelog dvoboja. Zabio je 16 asova, pola od toga u izgubljenoj prvoj dionici, a sa 65 posto ubačenog prvog servisa u trećem setu, i ukupni postotak uspio je podići na 57 posto na kraju meča.

Kako je odigrao prvi set, postojao je opravdan strah da bi Marin i nakon ovog utorka u Marseilleu mogao ostati na nuli. Iako je imao najbolju priliku za break u tom setu, 15:40 u sedmom gemu, drugi hrvatski reket nije igrao dovoljno dobro da bi ga zaslužio - uz previše promašaja i traženje stabilnosti u izmjenama, dosta toga dao je suparniku sasvim besplatno.

No, osim dvije vezane break-lopte kod 3:3, hrvatski adut je i bez svojeg najboljeg izdanja imao solidnu šansu i u tie-breaku. Nakon ranog izgubljenog servis-poena našao se u zaostatku od 5:2, a potom s četiri uzastopna osvojena poena okrenuo na 6:5, da bi na set-lopti protiv servisa prvo poslao nesigurni forhend u prilici za jači napad, a udarac zatim i promašio bekhend. Dva poena kasnije, s još jednom Čilićevom neforsiranom pogreškom bekhendom, Bohli je mogao proslaviti osvajanje prvog seta.

Srećom za Marina, u nastavku meča kao da je odmah prebrisao sve što nije bilo dobro u početnoj dionici. Pritom je jako pomogao rani break u drugom setu, za vodstvo od 2:0, uz dva Švicarčeva promašaja forhendom u tom gemu, što je 22-godišnjak iz Međugorja i zadržao u nastavku seta. Kao i u ostatku meča, riješio je stvar bez suočavanja s break-loptom.

Gledao i Bob Brett

Bob Brett, čija suradnja s Čilićem sa svakim neuvjerljivim rezultatom drugog hrvatskog reketa izaziva dosta upitnika, došao je u Marseille i izbliza pratio ovaj meč. Vjerojatno je i njemu laknulo nakon prvog seta...

Treći set bio je najjednostavniji. Kvalifikant je pružao sve slabiji otpor i Marin je uz dva breaka otišao do 4:0, prednosti kakva se ne ispušta svaki dan. Uz dobro serviranje u tom dijelu meča, drugi hrvatski reket mirno je dovršio posao.

Idući nastup u singlu slijedi u četvrtak. Čilić će u osmini finala dočekati boljeg iz ogleda sedmopostavljenog Latvijca Ernestsa Gulbisa i Nijemca Philippa Petzschnera, koji svoji meč prvog kola igraju u srijedu.

ATP Marseille, 15.2.2011., prvo kolo: Mahut (Francuska, WC) - Kumancov (Rusija, Q) 6:2, 6:0, Kamke (Njemačka) - Schoorel (Nizozemska, Q) 6:0, 6:2, Llodra (Francuska, 8) - Benneteau (Francuska) 6:4, 4:6, 6:3, Seppi (Italija) - Haase (Nizozemska) 5:7, 6:4, 7:6(2), Tsonga (Francuska, 6) - Paire (Francuska, WC) 6:1, 6:2, Čilić (Hrvatska) - Bohli (Švicarska, Q) 6:7(6), 6:3, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Bednarek/Golubev (Poljska/Kazahstan) - Melzer/Petzschner (Austrija/Njemačka, 1) 5:7, 6:4, 10:8, Seppi/Zelenay (Italija/Slovačka) - M. Lopez/Ventura (Španjolska, 3) 6:4, 6:2, Haase/Skupski (Nizozemska/Velika Britanija) - Gicquel/Guez (Francuska, WC) 6:1, 6:1, Fleming/Hutchins (Velika Britanija) - Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 2) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 23:07
    stvarno loša sezona za njega...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 20:15
    Kako on loše igra ovu sezonu, majko mila, pa šta se sa njim događa :|
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 19:13
    Prvi set - Čilić sad, druga dva - Čilić is sezone 2009/2010. Bitno je uzimat' pobjede, samo jako!
    Obrisan korisnik