Tenis

Čilić i Zovko u polufinalu parova

Ivor Krapac • srijeda, 16.02.2011.
Čilić i Zovko u polufinalu parova
Foto: Ivan Lacković

Marin Čilić i Lovro Zovko proslavili su i drugu pobjedu u parovima na ATP turniru u Marseilleu. U četvrtfinalu su pali Poljak Tomasz Bednarek i Kazahstanac Andrej Golubev, koji je nekoliko sati ranije u singlu izgubio od Ivana Ljubičića...

Andreju Golubevu je ove srijede bilo bolje ne susretati se s hrvatskim tenisačima. Ivan Ljubičić ga je u prijepodnevnom dijelu programa sa 6:2 i 6:4 nadjačao u singlu, a u četvrtfinalu parova, u kombinaciji s Tomaszem Bednarekom, pretrpio je još teži poraz. Marin Čilić i Lovro Zovko su za samo 47 minuta došli do 6:0 i 6:2.

Suparnici u četvrtak

Marin i Lovro će protivnike u polufinalu saznati u četvrtak. Bit će to jači iz četvrtfinalnog ogleda talijansko-slovačkog dvojca Andreas Seppi/Igor Zelenay i nizozemsko-britanske kombinacije Robin Haase/Ken Skupski.

Poljak i Kazahstanac, tako, nisu dugo uživali u neočekivanom startnom prolazu kraj prvih nositelja, Jürgena Melzera i Philippa Petzschnera, koji su lani uzeli naslov u Wimbledonu, a prošlog tjedna otišli do kraja u Rotterdamu.

Za razliku od parova, Petzschner je u Marseilleu prošao prvo kolo singla i izborio osminu finala protiv Čilića, s kojim će se susresti u četvrtak. 26-godišnji Nijemac je na startu sa 7:6(2) i 6:1 iznenadio sedmog nositelja, Latvijca Ernestsa Gulbisa, koji neće po dobrom pamtiti debitantski nastup na ovom turniru.

ATP Marseille, 16.2.2011., prvo kolo: Petzschner (Njemačka) - Gulbis (Latvija, 7) 7:6(2), 6:1, Roger-Vasselin (Francuska, Q) - Clement (Francuska) 6:3, 6:2.

Osmina finala: Tsonga (Francuska, 6) - Stahovsky (Ukrajina) 5:7, 6:4, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Clement/Mahut (Francuska) - Brunström/Marx (Švedska/Njemačka, 4) 7:6(4), 6:1.

Četvrtfinale: Čilić/L. Zovko (Hrvatska) - Bednarek/Golubev (Poljska/Kazahstan) 6:0, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!