Tenis

Gilles Simon ima mušteriju

Ivor Krapac • srijeda, 16.02.2011.
Gilles Simon ima mušteriju

Sudar dvojice bivših Top 10 tenisača u prvom kolu ATP turnira u Marseilleu donio je još jednu pobjedu Gillesa Simona protiv Nikolaja Davidenka, petu u nizu, ujedno i petu u šest međusobnih susreta. Francuz je ove srijede slavio bez gubitka seta...

Gilles Simon razveselio je francuske ljubitelje tenisa zvučnom pobjedom na prvom koraku u Marseilleu. Iako Nikolaj Davidenko više nije na nekadašnjim pozicijama, trenutno je 39. na svijetu, većini suparnika je i danas jako vrijedno nadjačati 29-godišnjeg Rusa - 26-godišnjem domaćem adutu to je uspjelo sa 7:6(6) i 6:4.

Marin i Ivan jedan za drugim

Od dva hrvatska aduta, u četvrtak će prvi u akciji biti Marin Čilić, koji će se s početkom u 10:30 sati na središnjem terenu sresti s Nijemcem Philippom Petzschnerom. Nakon tog meča, ne prije podneva, na redu su Ljubičić i Tursunov.

Simon, koji je 2007. godine otišao do naslova na ovom turniru, nastavio je svoju seriju pobjeda protiv Davidenka, a produžio je i muku ruskog tenisača u Marseilleu. Davidenko je u šest dolazaka na jug Francuske samo jednom prošao prvo kolo, još '06. protiv Christophea Rochusa.

Četvrtopostavljeni Jürgen Melzer, koji je u istoj četvrtini ždrijeba s Ivanom Ljubičićem, probio se među posljednjih osam sa 7:5 i 6:3 protiv Talijana Andreasa Seppija. Pobijedi li Ljubo u četvrtak Dmitrija Tursunova, dan kasnije gledat ćemo hrvatsko-austrijsko četvrtfinale.

ATP Marseille, 16.2.2011., prvo kolo: Simon (Francuska) - Davidenko (Rusija) 7:6(6), 6:4.

Osmina finala: Melzer (Austrija, 4) - Seppi (Italija) 7:5, 6:3.

Parovi, prvo kolo: Paire/Roger-Vasselin (Francuska, WC) - Cerretani/Shamasdin (SAD/Kanada) 4:6, 6:3, 10:2, Benneteau/Tsonga (Francuska) - Dimitrov/Tursunov (Bugarska/Rusija) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!