Košarka

Fenerbahče bez Ukića pao u produžetku

Borna Rupnik • četvrtak, 17.02.2011.
Fenerbahče bez Ukića pao u produžetku
Foto: EPA

Hrvatski trojac u Fenerbahčeu u Litvi je spao na dvojac i doživio prvi poraz među 16 najboljih klubova Europe, a Montepaschi je još jednom svladao Partizan te ga izbacio iz utrke za četvrtfinale...

Žalgiris - Fenerbahče

U Litvi je pobjednika morao odlučivati produžetak, a Fenerbahče ne naposljetku morao priznati prvi poraz u drugom krugu natjecanja. Sastav Nevena Spahije, međutim, imao je sve u svojim rukama. Dvije minute prije kraja vodili su 66:60, no Žalgiris se vratio te izborio dodatno vrijeme u kojem je kaznio propuste Turaka.

Olakotna okolnost za Fenerbahče je ta što je nastupio i poprilično oslabljenom sastavu. Zbog teže ozljede nije bilo Mirsada Türkcana, nedostajao je i Vidmar, a zbog povišene temperature izostao je i jedan od hrvatskih reprezentativaca, Roko Ukić. Marko Tomas odigrao je 11 minuta te zabio tri koša i uhvatio dvije lopte.

Najbolji su kod Turaka bili Omer Onan (23 koša) te Emir Preldžić (19 koševa i šest skokova), dok su se u pobjedničkim redovima istaknuli Martynas Pocius i Tomas Delininkaitis s 13 ubačaja. Zaigrao je i Trener Plaisted te postigao samo jedan koš manje, uz četiri skoka.

Montepaschi - Partizan

Talijani su u susret ušli znajući da su predstavnika Srbije već bili pobijedili u njihovu dvorištu, no to ima samopouzdanje nije bilo donijelo veliku prednost u Sieni. Partizan je igrao i za čuvanje kakve-takve nade u prolaz skupine drugog kruga i pružio vrlo dobar otpor domaćinu.

Štoviše, Beograđani su u drugoj četvrtini vodili 29:20, no Montepaschi se na vrijeme trgnuo i uhvatio zaostatak. Potom je Partizan opet pobjegao, imao 49:42 sredinom treće dionice, ali u posljednjih se deset minuta ušlo u egalu. Ništa se nije promijenilo ni do zadnje minute, a tada konce u svoje ruke preuzimaju David Moss i Nikos Zisis. Mirnom rukom s linije slobodnih bacanje dovode Montepaschi do konačnih 77:74.

Momčad iz Siene predvodio je Rimantas Kaukenas sa 17 koševa, a isto toliko je s druge strane postigao Jan Vesely. Curtis Jerrells dodao je 16.

Euroliga - skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Montepaschi Siena77:74Partizan
Anadolu Efes60:77Real Madrid
1Real Madrid 51+37
2Montepaschi Siena 42+29
3Anadolu Efes 24-29
4Partizan 15-37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Montepaschi Siena77:74Partizan
Anadolu Efes60:77Real Madrid
1Real Madrid 51+37
2Montepaschi Siena 42+29
3Anadolu Efes 24-29
4Partizan 15-37

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!