Tenis

Čilić u seriji četvrtfinala

Ivor Krapac • četvrtak, 17.02.2011.
Čilić u seriji četvrtfinala
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić probio se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu. Čilić je u prvom meču četvrtka u Francuskoj u osmini finala pobijedio Nijemca Philippa Petzschnera i treći put zaredom stigao među posljednjih osam na Touru, nakon Zagreba i prošlotjednog Rotterdama...

U prvom kolu protiv švicarskog kvalifikanta Stephanea Bohlija izgubio je prvi set i razbudio se u nastavku meča, a dva dana potom, Marin Čilić nije dopustio da mu se ponovi nešto slično i u osmini finala Marseillea. Za proboj među posljednjih osam proslavio je 7:6(3) i 6:3 protiv Nijemca Philippa Petzschnera, 60. na svijetu, koji je na startu iznenadio sedmog nositelja Ernestsa Gulbisa.

Prvi servis u krivom smjeru

Počelo je dobro, s preko 60 posto u prvih nekoliko servis-gemova, no u nastavku meča je prvi servis Marina Čilića ponovno jako pao, sve do 45 posto ubačenog na kraju meča, što je, iz kojeg god kuta gledali, premalo za veće stvari.

U drugom setu Čilić je bio na samo 36 posto ubačenog prvog, ali iz hrvatskog kuta gledanja, pozitivno je što se dobro držao na drugom servisu, s 15 osvojenih od 21 odigranog poena u toj fazi meča.

U prvom setu moglo je ići i lakše. Nakon ranog breaka, Čilić je dugo bez većih poteškoća držao prednost, uz najveću opasnost u osmom gemu, kada je okrenuo 0:30 i 30:40. No, dva gema kasnije, na servisu za set drugog hrvatskog reketa, Nijemac je vratio break i odluka u setu ubrzo je morala pasti u tie-breaku.

Marin je i tu počeo dobro, s mini-breakom u prvom poenu, da bi nakon ekspresnog Petzschnerovog uzvrata riješio većinu posla uz nova dva mini-breaka, za odlazak do 4:1. U nastavku je Nijemac prvo nadoknadio jedan izgubljeni servis-poen zaostatka, no kod 5:3 hrvatski adut došao je do još jednog mini-breaka, nakon kojeg je iskoristio prvu set-loptu.

"Trica" protiv Petzschnera

Čilić i Petzschner su u četvrtak treći put stajali na suprotnim stranama mreže, a Marin je proslavio treću pobjedu, još jednom bez izgubljenog seta. Prije tri sezone u osmini finala na zemlji Münchena bilo je 6:4 i 7:6(7), a sezonu potom u prvom kolu na dvoranskoj tvrdoj podlozi Basela 6:4 i 6:4.

Za razliku od prvog, drugi set riješen je jednim Čilićevim breakom. Dogodio se u četvrtom gemu, za Marinovih 3:1, a u nastavku je drugi hrvatski reket najozbiljniju prijetnju prošao u dugom sedmom gemu, kada je držao za 5:2 sa spašenom break-loptom. Servis za pobjedu odradio je sigurnije.

U petak slijedi treće ATP četvrtfinale u posljednja tri tjedna, a suparnik će biti bolji iz dvoboja drugopostavljenog Čeha Tomaša Berdycha i francuskog kvalifikanta Edouarda Roger-Vasselina. Slavi li Marin i u tom meču, prekinut će (pre)dugo čekanje na polufinale nekog ATP turnira - u posljednjem je bio u prvom tjednu kolovoza prošle godine u Washingtonu.

ATP Marseille, 17.2.2011., osmina finala: Čilić (Hrvatska) - Petzschner (Njemačka) 7:6(3), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!