Tenis

S jednim breakom preko Ljubičića

Ivor Krapac • četvrtak, 17.02.2011.
S jednim breakom preko Ljubičića
Foto: Kristijan Komarica

Dmitrij Tursunov iznenadio je Ivana Ljubičića u osmini finala ATP turnira u Marseilleu. Petopostavljeni hrvatski tenisač doživio je poraz u meču sa samo jednom break-loptom na bilo kojoj strani, koju je Rus iskoristio u završnici drugog seta...

Nada da ćemo u Marseilleu u petak imati dvojicu hrvatskih igrača u četvrtfinalu nestala je pobjedom Dmitrija Tursunova nad Ivanom Ljubičićem, koji se nije pridružio Marinu Čiliću među posljednjih osam. 28-godišnji Rus, u listopadu 2006. godine 20., a danas tek 129. na svijetu, slavio je sa 7:6(4) i 6:3, prešavši u prednost u međusobnom omjeru s prvim hrvatskim reketom (2-1).

Bio je to meč s dominacijom servera. Prvi set prošao je bez break-lopti, najdalje što su obojica stigli na servisu protivnika bilo je izjednačenje, a u tie-breaku je Tursunov dvaput propuštao mini-break prednosti, da bi sve riješio uz mini-break kod 4:4. Na posljednja dva servis-poena u setu nije zadrhtao.

Rus u solidnoj formi

Prije nego je izbacio Ljubičića, Tursunov je proteklih tjedana već pokazao da igra solidno s dva dobra turnirska nastupa unatrag mjesec dana. U drugoj polovici siječnja osvojio je Challenger u Singapuru, a u Rotterdamu se probio iz kvalifikacija do osmine finala, uz poraz od Tomaša Berdycha u tri seta.

Protiv prvog hrvatskog reketa pronašao je put bez obzira što su Ivanove serverske brojke bile odlične, s 15 asova i 69 posto ubačenog prvog servisa u meču. No, čim je promašio prvi servis, postalo je opasno - Tursunov je osvojio 12 od 18 poena na Ljubičićevom drugom servisu.

Drugi set se do osmog gema kretao slično prvom, i dalje bez prilika za break. No, nakon što je bez gubitka poena držao za 4:3, Tursunov je nastavio seriju i s nova tri poena izborio 0:40, pa iskoristio prvu i jedinu break-loptu u meču. Na servisu za pobjedu produžio je niz osvojenih poena na deset uzastopnih, otišao do 30:0, a kraj se dogodio na prvoj meč-lopti, kod 40:15.

Ljubo je, tako, posustao potkraj meča, u posljednja tri gema osvojio je samo jedan poen i time propustio priliku da treći tjedan zaredom bude u četvrtfinalu nekog ATP turnira. U Zagrebu ga je među posljednjih osam pobijedio Ivan Dodig, a prošlog tjedna na turniru iz serije 500 u Rotterdamu otišao je i korak dalje, do polufinala, gdje ga je zaustavio Jo-Wilfried Tsonga.

Novi nastup vodećeg hrvatskog tenisača na redu je sljedećeg tjedna u Dubaiju, a iza toga, otputit će se prema Kaliforniji, na Masters 1000 turnir u Indian Wellsu, gdje je lani otišao do najvećeg pojedinačnog naslova u karijeri. Taj turnir počinje 10. ožujka.

ATP Marseille, 17.2.2011., osmina finala: Tursunov (Rusija) - Ljubičić (Hrvatska, 5) 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 23:15
    ta nece nasi nekog iznenadit...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 20:24
    Da je otišao do finala u Rotterdamu, vjerujem da nebi igrao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 20:13
    Možda sam bio malo grub prema njemu u pravu si,ali me ljuti kad izgubi od takvog igrača koji nije ni približno na njegovom nivou.U tie breaku tri puta izgubi servis?????????.Onda nije ni trebao igrati Marseillie nego se spremati za Dubai.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 19:02
    @vrcko ne pljuj po igraču ako ti nije donio pare na kladionici, nego prati tenis iz ljubavi ako zelis, ako ne, jos bolje, takvih kao ti trebalo bi biti sve manje... A kaj se meca tice.... steta, bilo je gusto, ali rec cu da je bolje da je ljubo izgubio sad. Naime ima finale montpelliera i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 18:18
    Koja je to konjina od igrača!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik