Tenis

Čilić i Berdych za polufinale

Ivor Krapac • četvrtak, 17.02.2011.
Čilić i Berdych za polufinale
Foto: EPA

Marin Čilić i Tomaš Berdych u petak će stajati na suprotnim stranama u borbi za prolazak u polufinale ATP turnira u Marseilleu. Drugopostavljeni Čeh izborio je četvrtfinalni ogled s drugim hrvatskim reketom očekivanom pobjedom nad Edouardom Roger-Vasselinom...

Nakon pobjede nad Philippom Petzschnerom u osmini finala, Marin Čilić će novi korak u Marseilleu pokušati napraviti u petak protiv drugog nositelja Tomaša Berdycha, koji je svoj prvi nastup na turniru odradio tek u četvrtak. 25-godišnji Čeh bio je slobodan na startu, što mu je odlično došlo s obzirom da ga je prošlog tjedna u Rotterdamu zaustavila gripa, a u četvrtfinale se probio sa 6:3 i 6:4 protiv francuskog kvalifikanta Edouarda Roger-Vasselina.

Marin radi prekovremeno

Čilića u petak čeka i nastup u polufinalu parova, u kojima igra s Lovrom Zovkom. Iza 15 sati, nakon Marinovog odmora od singla, hrvatski će dvojac ići na Nizozemca Robina Haasea i Britanca Kena Skupskog, koji su u četvrtfinalu proslavili 7:6(3) i 6:4 protiv talijansko-slovačkog dvojca Andreas Seppi/Igor Zelenay.

Čilić i Berdych otvorit će četvrtfinalni petak s početkom u 14 sati na središnjem terenu, a drugi nositelj zna što bi ga moglo čekati protiv drugog hrvatskog reketa: "Igramo dosta slično, agresivno s osnovne crte, a ova podloga je brza i u dvorani smo, što će otvoriti vrata da izvedem neki trik i iznenadim ga nečim drugačijim. Tako ću probati, veselim se ovom meču".

Vodeći češki tenisač, sedmi na svijetu, ući će u četvrtfinalni ogled s dvije pobjede u dosadašnja dva međusobna susreta, oba iz pretprošle godine. U polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa u Poreču slavio je sa 6:3, 6:3, 3:6, 4:6 i 6:3, a u prvom kolu Masters 1000 turnira u Šangaju sa 7:6(8), 3:6 i 6:4.

U četvrtak su se u četvrtfinale probila još trojica nositelja, Robin Söderling (1.), Mihail Južni (3.) i branitelj naslova Michael Llodra (8.). Söderling i Južni razočarali su Francuze, Šveđanin sa 7:6(8) i 7:6(5) protiv Nicolasa Mahuta, a Rus s 3:6, 6:3 i 6:3 protiv Gillesa Simona, dok je Llodra donio bolje vijesti za domaćine sa 6:3 i 6:4 protiv Nijemca Tobiasa Kamkea.

ATP Marseille, 17.2.2011., osmina finala: Söderling (Švedska, 1) - Mahut (Francuska, WC) 7:6(8), 7:6(5), Llodra (Francuska, 8) - Kamke (Njemačka) 6:3, 6:4, Južni (Rusija, 3) - Simon (Francuska) 3:6, 6:3, 6:3, Berdych (Češka, 2) - Roger-Vasselin (Francuska, Q) 6:3, 6:4.

Parovi, četvrtfinale: Haase/Skupski (Nizozemska/Velika Britanija) - Seppi/Zelenay (Italija/Slovačka) 7:6(3), 6:4, Benneteau/Tsonga (Francuska) - Fleming/Hutchins (Velika Britanija) 4:6, 6:3, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!