Vodeni sportovi

Rudić propušta Nizozemsku

Maja Giljanović • utorak, 15.02.2011.
Rudić propušta Nizozemsku
Foto: Sandro Donda

Europski prvaci će gostovanje u Dordrechtu 22. veljače u protiv reprezentacije Nizozemske u sklopu četvrtog kola Svjetske lige odraditi pod budnim okom stručnog stožera u sastavu Elvis Fatović, Vjekoslav Kobeščak, Dean Kontić i Damir Luketić, a bez izbornika Ratka Rudića koji se još oporavlja od nedavne operacije kuka.

U utorak 22. veljače europske prvake u sklopu četvrtog kola Svjetske lige čeka gostovanje u Dordrechtu protiv Nizozemske. Oranje su daleko od vaterpolske sile tako da je na popisu putnika velik broj mlađih igrača, debitanata u najjačoj vrsti, a izostat će i izbornik Ratko Rudić koji se još oporavlja od operacije kuka.

Rudićevu ulogu će preuzeti Elvis Fatović, u stručnom stožeru su i Vjekoslav Kobeščak, Dean Kontić i Damir Luketić, a u Dordrecht vode 14 igrača.

Golmani su Mirko Nižić (Jug) i Duje Jelovina (POŠK), braniči Damir Burić (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug) i Ivan Buljubašić (Mladost), vanjski Sandro Sukno (Jug), Maro Joković (Jug), Pavo Marković (Jug), Paulo Obradović (Jug), Petar Muslim (Mladost), Ante Vukičević (Mladost) i Jerko Marinić-Kragić (Mornar), a centri Ivan Krapić (Primorje) i Fran Paškvalin (Primorje).

Nakon odigrane tri utakmice, jedne u Dubrovniku i dvije gostujuće od kojih je posljednja protiv europskih viceprvaka Talijana završila 10:6, Hrvatska je na tablici Skupine C prva tri boda ispred Italije na drugom, šest bodova ispred Grčke na trećem i devet bodova ispred Nizozemske na četvrtom mjestu koja u tri kola nije uzela ni bod, a gol-razlika joj je -25 (stopostotna Hrvatska ima gol-razliku +18).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!