Tenis

Čilić: "Konstanta od početka do kraja"

Ivor Krapac • petak, 18.02.2011.
Čilić: "Konstanta od početka do kraja"
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić je na jako lijep način prekinuo dugo čekanje na polufinale nekog ATP turnira. U četvrtfinalu Marseillea nadigrao je drugog nositelja Tomaša Berdycha, sedmog na svijetu, a nakon pobjede imao je puno razloga biti zadovoljan - napokon je odigrao kako je početkom prošle godine već pokazao da zna i može, gurajući vodećeg češkog tenisača u drugi plan...

Od Washingtona početkom kolovoza prošle godine do ovotjednog Marseillea Marin Čilić odigrao je 13 turnira i ni na jednom nije bio dalje od četvrtfinala, a pored toga, još od lanjskog četvrtfinala Australian Opena i slavlja nad Andyjem Roddickom nije pobijedio igrača koji je u tom trenutku bio među prvih deset na svijetu. Dvije loše serije trajale su jako dugo, a obje su prekinute u petak, sa 6:3 i 6:4 protiv Tomaša Berdycha za prolazak u polufinale turnira iz serije 250 na jugu Francuske.

Poraz u paru

Za razliku od singla, petak Čiliću nije bio uspješan u konkurenciji parova, u kojima je igrao s Lovrom Zovkom. Hrvatski dvojac izgubio je u polufinalu, Nizozemac Robin Haase i Britanac Ken Skupski bili su jači sa 6:2 i 7:6(7).

Vezane vijesti

Sa slabijim rezultatima i loše odigranim mečevima, padalo je i samopouzdanje, a bez obzira kako će proći ostatak tjedna u Marseilleu, pobjeda nad Berdychom trebala bi pomoći za nastavak sezone. Čilić je prekinuo sušu, najavio da se izvlači iz krize, a s obzirom da na većini turnira koji slijede lani nije prikupio puno bodova, bit će prostora i za skok sa sadašnjeg 28. mjesta ATP ljestvice.

"Zbilja sam jako sretan kako sam odigrao", opisao je Marin pred novinarima odličan nastup protiv drugopostavljenog Čeha: "Cijelo vrijeme bio sam konstantan, od početka do kraja meča".

"Igrao sam jako blizu osnovnoj crti i prisilio ga da cijelo vrijeme trči", dodao je drugi hrvatski reket: "U prvom setu natjerao sam ga da igramo što više izmjena, pogotovo na njegovom servisu. Osjećao sam se dobro u igri, pronalazio sam načine da ga uguram u neugodnu poziciju na terenu".

Kako je Čilić istaknuo, Berdych je morao dosta raditi u svojim servis-gemovima, osobito u prvom setu. S druge strane, vlastitim serviranjem bio je vrlo zadovoljan: "Bio je ovo moj najbolji serverski dan dosad u turniru. Znao sam da ću za pobjedu trebati ostati mentalno potpuno 'unutra' do kraja meča i stavljati ga pod veliki pritisak".

Taj pritisak je, na kraju, bio previše za drugog nositelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 02:25
    ..zašto nitko ne priča o njegovom servisu koji mu lomi leđa.. toliko je neprirodan da se čak bojim nekih težih ozljeda leđa čim fizički sazrije a to će bit skoro.. opet ću ponovit.. Kondicijskog trenera ima 95% igrača u top 10..i Fed je u najboljih 5 godina karijere dok je bio bez glavnog trenera... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nekitamo19.02.2011. u 00:04
    Čilić ima kvalitetu za top 5, bez problema. ubijaju ga prvi servis i neprisiljene greške. kada to anulira bit će top 5
    nekitamo
  • Obrisan korisnik18.02.2011. u 23:01
    mali bljesak u moru losih igara u zadnje vrijeme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2011. u 20:48
    Bravo majstore još jednom!...samo naprijed možeš i Južnog dobit bez problema, dobi to i još više začepi usta onima koji te podcijenjuju i blate!
    Obrisan korisnik