Tenis

Južni na putu do finala

Ivor Krapac • petak, 18.02.2011.
Južni na putu do finala
Foto: EPA

Marin Čilić će se za prolaz u finale ATP turnira u Marseilleu u subotu boriti s trećim nositeljem Mihailom Južnim. Rus je u četvrtfinalu eliminirao glavnog francuskog aduta, šestog nositelja Jo-Wilfrieda Tsongu, prošlotjednog finalista Rotterdama...

Domaći tenisači nisu imali svoj dan na četvrtfinalni petak u Marseilleu. Jo-Wilfried Tsonga i branitelj naslova Michael Llodra neće igrati u polufinalu - Tsonga je zaustavljen u tri, a Llodra u dva seta.

Trećepostavljeni Mihail Južni probio se među posljednja četiri sa 6:4, 2:6 i 6:4 protiv Tsonge, osiguravši subotnje polufinale protiv Marina Čilića, koje je na rasporedu s početkom u 14 sati na središnjem terenu. 28-godišnji Rus, 11. na svijetu, ove sezone još nije bio ovako daleko na Touru.

Čilić i Južni dosad su igrali četiri puta, a sva četiri dvoboja otišla su na stranu ruskog igrača. No, i Tomaš Berdych je do ovog tjedna imao povoljan omjer protiv drugog hrvatskog reketa, vodio je s 2-0 - pa znamo kako je u petak završilo.

Prvi nositelj Robin Söderling eliminirao je drugog francuskog aduta, proslavivši 6:1 i 6:4 protiv osmopostavljenog Michaela Llodre. 30-godišnji rođeni Parižanin time se oprostio od nade da će obraniti naslov, dok je Šveđanin produžio pobjedničku seriju započetu prošlog tjedna u Rotterdamu, gdje je otišao do naslova.

Söderling sada ima sedam uzastopnih pobjeda, a ako bacimo pogled malo dalje unatrag, na australsku turneju s početka sezone, još uvijek je na samo jednom porazu u godini, protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u osmini finala Australian Opena. Prije nastupa u Melbourneu, otvorio je 2011. naslovom u Brisbaneu.

Šveđanin će se u polufinalu sresti s Rusom Dmitrijem Tursunovim, koji je u posljednjem meču petka sa 6:4, 2:6 i 6:1 iznenadio četvrtog nositelja Jürgena Melzera. Tursunovu je to bila druga uzastopna pobjeda nad postavljenim igračem - podsjetimo, u četvrtak je u osmini finala svladao Ivana Ljubičića, koji je bio peti nositelj.

ATP Marseille, 18.2.2011., četvrtfinale: Söderling (Švedska, 1) - Llodra (Francuska, 8) 6:1, 6:4, Tursunov (Rusija) - Melzer (Austrija, 4) 6:4, 2:6, 6:1, Južni (Rusija, 3) - Tsonga (Francuska, 6) 6:4, 2:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!