Tenis

Čilić: "Nema razloga da sada stanem"

Ivor Krapac • nedjelja, 20.02.2011.
Čilić: "Nema razloga da sada stanem"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je izgubio korak do naslova u Marseilleu, Marin Čilić sveukupno je bio zadovoljan tjednom na ATP turniru iz serije 250 na jugu Francuske. Na putu do finala pali su, među ostalima, i Tomaš Berdych i Mihail Južni, a jedina previsoka prepreka bio je prvi nositelj Robin Söderling...

Za razliku od prošlogodišnje osmine finala Roland Garrosa, kada je Robin Söderling slavio bez puno muke, drugi ogled prvog švedskog reketa s Marinom Čilićem bio je puno izjednačeniji, ali kao i lani na pariškoj crvenoj zemlji, pobjeda je još jednom otišla na stranu 26-godišnjeg Šveđanina. Četvrti tenisač svijeta je sa 6:7(8), 6:3 i 6:3 došao do trećeg ovogodišnjeg naslova na četiri turnira, ostavivši Marina "korak do" na kraju uspješnog tjedna.

"Set i pol igrao sam na vrlo visokoj razini. Fizički mu nisam bio inferioran, diktirao sam igru", osvrnuo se Čilić pred novinarima nakon što finale za njega nije završilo sretno: "Tim dijelom meča bio sam izrazito zadovoljan - no, kada sam izgubio servis u sedmom gemu drugog seta, stvari su se počele okretati na njegovu stranu".

Vezane vijesti

"Došao je korak ispred mene i u nastavku sam hvatao zaostatak, razmišljao što bih trebao promijeniti u svojoj igri da se vratim u meč. Igrao je zbilja dobro u drugom dijelu meča", odao je drugi hrvatski reket priznanje svom nedjeljnom suparniku, dodajući da je sveukupno zadovoljan odrađenim u Marseilleu.

"Bio je ovo dobar tjedan, a zadovoljan sam i s protekla dva ili tri, još od Australian Opena, to mi pokazuje da se polako vraćam i igram sve bolje. Naravno, postoji i malo olakšanje što sam bio u finalu nakon skoro godinu dana, igrao sam dobro cijelog tjedna i ne vidim razlog da sada stanem", zaključio je Marin, koji će idući nastup imati u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa protiv Njemačke, od 4. do 6. ožujka u Zagrebu.

Robin Söderling je, naravno, imao puno razloga biti sretan. Dosad u karijeri nije uzeo tri ATP naslova u istoj sezoni, a ove godine to mu je uspjelo već sredinom veljače. "Dobiti tri turnira od četiri na kojima sam igrao je nešto čemu dosad nisam bio ni blizu, ovo je najbolji mogući početak sezone", rekao je 26-godišnji Šveđanin, dodatno se sjetivši da je ipak mogao biti i malo bolji - da nije izgubio od Aleksandra Dolgopolova u osmini finala Australian Opena, što mu je jedini poraz u 2011.

"Dobio sam puno mečeva i izgubio samo jedan, a nažalost, taj se dogodio u četvrtom kolu u Melbourneu. No, početak je zbilja sjajan, nadam se da ovako mogu i nastaviti", stavio je Söderling "točku na i" još jednog tjedna koji je završio s naslovom u rukama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios21.02.2011. u 09:49
    Baš...Ajde, Čilić je pokazao malo ipak bolje izdanje na ovom turniru i izgubio je u finalu od igrača koji je u najboljoj formi ove godine, pa poraz malo manje boli. Iako, mislim da je igrački Čilić pao nakon izgubljenog breaka u prvom. Još je nekako uspio dobiti prvi set na nervozu Sodera, ali... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik21.02.2011. u 01:41
    ovaj Soderling ko nekoć Ljubičić.....
    Obrisan korisnik