Košarka

Olympiakos na sigurnom u vrućem Istanbulu

Goran Markuš • četvrtak, 24.02.2011.
Olympiakos na sigurnom u vrućem Istanbulu
Foto: EPA

Velikom pobjedom na Fenerbahčeom Olympiakos je osigurao svoj nastup u TOP 16 dok će se Fenerbahče u vrućoj Valenciji za njega itekako još morati boriti. Nakon vruće utakmice u Izraelu tijesno slavlje izvukli su i košarkaši Barcelone čime su si osigurali prolazak kao vodeća momčad skupine F...

Skupina F

Prvi puta ove sezone košarkaši Maccabija poraženi su u Nokia Areni, a krvnicima su se pokazali niti više niti manje nego aktualni euroligaški prvaci, Barcelona. Od samog početka susreta pa sve do posljednje, četvrte četvrtine Maccabi predvođen odličnim Jeremyjem Pargom (19 poena, 5 skokova) i Sofoklisom Schortsanitisom (16 poena, 6 skokova) naizgled je držao sve konce u svojim rukama.

Iako se pad u igri vidio već pred sam kraj treće četvrtine na prvi pogled šest poena prednosti izgledalo je sasvim ugodno, no Barcelona je iskoristila sve svoje adute i potpuno zasluženo izborila produžetke gdje su sa mirnih 19:12 domaćinu nanijeli prvi ovosezonski poraz na vlastitom parketu.

Fantastičan posao odradio je i donedavni igrač Maccabija, Terence Morris koji je uz 19 poena skupio i šest skokova, a sa 17 poena i četiri asistencije ništa lošije nije odigrao niti sveprisutni Juan Carlos Navarro. Nekadašnji igrač zagrebačke Cibone, Alan Anderson, uz 14 poena za 34 minute na terenu skupio je i sasvim solidna tri skoka.

Skupina H

Sjajnom igrom igrači Olympiakosa uoči posljednjeg kola u skupini H stigli su do vrlo važne pobjede koja im je već osigurala prolazak u TOP 16 kao prvoj momčadi u skupini. Tijekom prvog poluvremena Fenerbahče našeg Nevena Spahije predvođeno ponovno dobrim Rokom Ukićem (14 poena, 14 skokova) dosta se dugo držalo da bi na poluvrijeme otišli s čak dva poena prednosti.

Ništa slabije nisu ušli ni u nastavak i s minimalnom prednošću zaigrali su i u posljednjoj četvrtini, no fantastični gosti na čelu sa Zoranom Ercegom (19 poena, 5 skokova) i Loukasom Mavrokefalidesom (18 poena) rade 6:25 seriju, bježe na devet poena razlike i povratka za domaćina više nije bilo.

Dok su svoj nastup u TOP 16 ovom pobjedom igrači Olympiakosa već osigurali zaista težak posao čeka trenutno drugoplasiranu momčad skupine. Naime, na posljednjem gostovanju u skupini H Fenerbahče će gostovati kod Valencije gdje se moraju izvući s maksimalno dva poena zaostatka žele li vidjeti idući krug natjecanja. Spomenimo kako je uz našeg Ukića solidnih 26 minuta i iza Marka Tomasa koji je uz devet poena skupio i dva napadačka skoka.

Velik korak prema prolaska u idući krug natjecanja napravili su i košarkaši iz Valencije koji su svladavši Žalgiris budućnost uzeli u svoje ruke. Naime, ukoliko na domaćem terenu uspiju svladati gostujući Fenerbahče izborit će prvi nastup u TOP 16 u povijesti svog kluba.

Od samog početka susreta gosti su oštro krenuli, no Žalgiris je znao kako se obraniti i do poluvremena uspijevali zadržati vodstvo u svojim rukama. Na njihovu žalost kako se utakmica približavala kraju Valencija je preuzimala inicijativu i svega osam minuta prije kraja izborili su odličnih devet poena prednosti.

Međutim niti tu nije kraj jer se domaćin još uvijek nije predao i čvrstom, mirnom igrom svega 15 sekundi prije kraja dolaze na tek pola poena zaostatka da bi se Power Valencia u posljednji tren probudila i uništila sve nada u povratak za nešto više od 5.000 gledatelja u dvorani.

S po 17 poena najistaknutijim gostima pokazao se duo Nando de Colo - Jeremy Richardson dok je momčad s druge strane s 15 poena i 3 asistencije predvodio DeJuan Collins.

Euroliga - skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Petrol Olimpija76:87Virtus Roma
Maccabi Tel Aviv85:92 *Barcelona
1Barcelona 60+69
2Maccabi Tel Aviv 33+69
3Virtus Roma 24-51
4Petrol Olimpija 15-87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Petrol Olimpija76:87Virtus Roma
Maccabi Tel Aviv85:92 *Barcelona
1Barcelona 60+69
2Maccabi Tel Aviv 33+69
3Virtus Roma 24-51
4Petrol Olimpija 15-87

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2011. u 09:46
    Fener sam vidio kao ekipu jednu od rijetkih koja se moze suprostavit velikoj Barci a sad su i oni na rubu ispadanja,strasno...
    Obrisan korisnik