Nogomet

H. dragovoljac - Hajduk: Deranja za mirniji uzvrat

Danijel Kavelj • srijeda, 07.03.2001.



Hrgović i Katulić u borbi za loptu (Snimio: Dražen Patarčić)

U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa H.dragovoljac i Hajduk odigrali su bez pobjednika 2:2. Oblačno vrijeme, blatnjav teren i prohladno vrijeme u Sigetu nisu bili naklonjeni igračima , međutim obje ekipe pokazale su solidan nogomet, pogotovo Dragovoljci koji su imali više od igre, ali sreća je bila naklonjenija nogometašima Hajduka.

Već sami početak utakmice dao je naslutiti da se nogometasi H. dragovoljca žele iskupiti za zadnji poraz u prvenstvu od Splićana te su i svoj prvi pravi napad, u 10. minuti, pretvorili u pogodak. Na nabačenu loptu pred šesnaesterac gostiju dobro reagira Katulić koji se sjurio prema Pletikosi, dodaje do Bošnjaka koji postiže pogodak. Praktički u slijedećem napadu, nakon jednog ispucavanja vratara Čavline, Katulić ponovno dolazi pred vratara gostiju, ali ovog puta Pletikosa je uspješniji. Međutim, nismo dugo čekali na uzvrat. Već u 13. minuti Miladin uspješno prolazi po desnom boku, dodaje u šesnaesterac Deranji koji se odlično oslobađa svog čuvara i pored nemoćnog Čavline postiže pogodak. Do kraja poluvremena gledali smo uglavnom pokušaje igrača Dragovoljca; najprije Fumića u 30. minuti, koji iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pogađa Pletikosu, te Katulića u 42. minuti koji vrlo neugodno puca pored gola. Iz prvog dijela možemo još izdvojiti ozljedu Muse, do tada ponajboljeg igrača Hajduka, na kojeg je neoprezno startao Lamešić.

U poluvremenu Hajdukov trener Vulić pokusao je osvježiti napad uvođenjem Bubala umjesto danas slabog Mate Bilića, ali je početak drugog dijela donio pravu opsadu Hajdukova gola. Najprije u 52. minuti nakon kornera Katulića Novak glavom pogađa Pletikosu, da bi tri minute kasnije nakon greške Hajdukove obrane Bošnjak krenuo sam prema Pletikosi, ali on još jednom potvrđuje svoje kvalitete.


Zvonimir Deranja efektnim pogotkom spasio "bijele" (Snimio: Dražen Patarčić)

To ipak nije bilo sve jer već minutu kasnije Katulić neometan u šesnaestercu pogađa stativu Hajdukova gola. Da danas definitivno nije bio Katulićev dan pokazuje situacija iz 70. minute kada nakon centaršuta Fumića Katulić još jednom pogađa stativu iz stopostotne prilike u šesnaestercu gostiju. Nakon toga konačno se bude i "bijeli" pa bilježimo dobar udarac Carevića u 79. minuti, ali pored gola. Slijedi novi šok za Splićane kada u 83. minuti Gjuzelov neporezno ruši Petričevića, a sudac Širić bez dvoumljenja pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Fumić. Do kraja utakmice Hajdukovi nogometaši, vidjevši da je vrag odnio šalu, kreću u pravu ofanzivu. Prvo Leko iz slobodnog udarca puca pokraj vrata, da bi u 89. minuti ponovno Leko centrirao sa lijeve strane, nesigurmom Čavlini lopta ispada iz ruku,a Deranja koji dolazi do lopte pogađa stativu. Napokon, u sudačkoj nadoknadi Hajduku se nasmiješila sreća. Prekršaj sa desne strane je izveo Miladin, a u šesnaestercu prekrasnim "škaricama" Deranja zahvaća loptu i pogađa za konačnih 2:2.

Dojam je da su domaćini zaslužili pobjedu, ali promašili su previše izglednih prilika što su Hajdukovi nogometaši s(p)retno iskoristili.


Zoran Vulić, trener Hajduka:
"Dragovoljac je bio puno bolji, da je ostalo i 2:1 trebali bi biti zadovoljni. Ušli smo u utakmicu "lako ćemo", a Dragovoljac je pokazao da je dobra momčad. Daleko je to da Hajdukove igre i ako protiv Osijeka budemo ovako igrali onda nemamo tamo što traziti."

Predrag Jurić, trener Hrvatskog dragovoljca:
"Imali smo veliku priliku, ali i mnogo nesreće. Realno sada više nemamo šanse."

Neno Katulić, igrač H.Dragovoljca:
"Koliko me je lopta htjela protiv Marsonije, toliko danas nije. Šanse u uzvratu su 60:40 za Hajduk."

Zvonimir Deranja, dvostruki strijelac:
"Loše smo igrali i ne znam kako bih to objasnio. Ne znam je li od umora, ali opustili se jesmo. Nisam baš zadovoljan ni svojom igrom, ali golovima jesam. Eto, nisam se prestao nadati i Bog me nagradio. Nije mi to najdraži pogodak, ali jedan od najljepših sigurno je. Hrvatski dragovoljac je zaslužio pobjedu, no mi smo svoje prilike iskoristili, dok Sigećani nisu."

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!