Rukomet

Hrvatska s prvog mjesta na Europsko prvenstvo

Iz Spaladium Arene:Bernard Jurišić • nedjelja, 13.03.2011.
Hrvatska s prvog mjesta na Europsko prvenstvo
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Španjolsku drugi put u razmaku od tri dana i osigurala plasman na Europsko prvenstvo 2012. s prvog mjesta. U punoj Spaladium Areni Hrvatska je slavila 23:21...

hrvatska - španjolska 23:21 (15:12)

Split, Spaladium Arena, 11.000 gledatelja, kvalifikacije za EP 2012.
HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 23:21 (15:12)
Suci: Horaček i Novotny (Češka)

HRVATSKA: Šego (11 obrana), Blažičko (2 obrane); Balić (2), Duvnjak (4), Blažević, Zrnić (2), Kopljar, Vori (1), Gojun (1), Vuković (5), Buntić (1), Bićanić (1), Štrlek (2), Čupić (4), Musa, Ninčević.

ŠPANJOLSKA: Hombrados, Šterbik (11 obrana); Maqueda (2), Garabaya, Tomas (3), R. Entrerrios (1), Aguinagalde (3), P. Garcia (1), Ugalde (2), L. Garcia, Rodriguez, Canellas (4), Morros (2), Guardiola, R. Garcia (2), Mindeguia (1).

Španjolci se na otvaranju nisu prestrašili sjajne atmosfere koju je 11.000 hrvatskih navijača napravilo u Spaladium Areni. Prve minute pripale su gostima, nakon što su poveli s 2:0 minimalnu prednost držali su sve do sredine prvog poluvremena. Prvi put Hrvatska je povela u 19. minuti (8:7) i nakon toga samo jednom dopustila Španjolskoj rezultatski suficit (9:10).

Završnica prvog dijela pripala je Golužinim igračima, koji su najprije kontrom Štrleka došli do dva pogotka prednosti, a na poluvrijeme su odnijeli još veću prednost - 15:12.

Španjolci pali drugi put

Španjolci su u Spaladium Areni poraženi od Hrvatske po drugi put, a prvi poraz doživjeli su prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu.

Sjajna je atmosfera bila u rasprodanoj splitskoj ljepotici, 11.000 navijača uživalo je u rukometu s najviše svjetske razine i podsjetilo na rukometnu groznicu koja je vladala Hrvatskom početkom 2009.

Nastavili su naši igrači s dobrom igrom i na otvaranju drugog dijela. Vori i Balić povisili su prednost na 17:12, a ruku je dao i vratar Šego, koji je u tom periodu zasjenio svog kolegu Štebrika na suprotnom golu.

Rezultat 20:16 stajao je na semaforu četiri minute, obje momčadi upale su u malu napadačku krizu, srećom - Hrvatska je iz nje brže pronašla izlaz. Prednost smo podigli na 22:16 u 47. minuti i potom propustili još dvije prigode praktično zapečatiti pobjedu i plasman na Europsko prvenstvo u Srbiji.

No i bez toga je Hrvatska mirno i bez velikih problema privela utakmicu kraju. Španjolci su se primaknuli na 23:20 tri minute prije kraja, ali dva njihova pokušaja da završnicu učine dramatičnom zaustavio je vratar Blažičko.

Zagrmio je na kraju s razglasa stari hit "Zaboravi Espanu", zapjevala se u jedan glas i "Morska vila", Hrvatska je još jednom pokazala rukometni autoritet i moć i u Srbiji će u siječnju naredne godine krenuti po novi set medalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 09:11
    onaj pad na kraju nije bio potreban. to je ono što me smeta kod nas....što nikada ne 'ubijemo' protivnika do kraja, kao francuzi. na taj način se stiče autoritet kod protivnika i sudaca, te se stječe samopouzdanje i rutina. ali dobro, glavno da smo pobijedili. nadam se da je goluža uvidio konačno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2011. u 22:25
    AJMO AJMO HRVATSKA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2011. u 21:19
    Da, samo da bi golman nešto obranija obrana mora bit u tijelo, u igrača, a ne nekakvo postavljanje bloka... Glavno da je nama Gojun bija prvi bloker prvenstva, a obrana šuplja ko sir... Sad se počelo izlazit na šutera i odma se odigraju dvi utakmice sa primljenih malo golova(manje od 50 u obe)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2011. u 20:56
    Ova utakmica je samo dokazala jednu stvar koju nismo imali na zadnjem prvenstvu... golman je jedna od najbitnijih igraca!!! Ovakve obrane su nam falile... u pravo vreme da dignu ostatak ekipe! Kapa do poda svima,al najvise golmanima!!! Sego i Blazicko svaka vam cast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2011. u 20:42
    Kakav je samo dobitak Bicanic,ovakav bek nam je trebao
    Obrisan korisnik