Vodeni sportovi

Europski prvaci dočekuju Grke

Maja Giljanović • utorak, 22.03.2011.
Europski prvaci dočekuju Grke
Foto: Martina Japundžić

U petom kolu kvalifikacija Svjetske lige u Zagrebu u 18.25 sati europski prvak Hrvatska sigurna u plasman na Final 8 u Firenzu dočekuje reprezentaciju Grčke. Izbornik Ratko Rudić koji se vraća na klupu nakon što je susret protiv Nizozemske propustio zbog operacije kuka od utakmice s Grčkom je poštedio Sukna, Bušlju i Dobuda, a među 13 igrača na koje računa su i juniori Petar Juraj Selem i Ante Vukičević.

Peto kolo kvalifikacija Svjetske lige europskim prvacima u Zagrebu donosi dvoboj protiv gostiju iz Grčke. Utakmicu će s klupe ponovno, nakon što je prošlo kolo protiv Nizozemske propustio oporavljajući se od operacije kuka, voditi izbornik Ratko Rudić kojeg je pomoćnik Elvis Fatović u Dordrechtu uspješno odmijenio (Hrvatska je u Oranje na njihovom bazenu pobijedila 9:6).

5. kolo

Skupina A
Srbija – Njemačka
Španjolska – Makedonija
Skupina B
Crna Gora – Rumunjska
Rusija – Turska
Skupina C
HRVATSKA – Grčka
Italija - Nizozemska

Među 13 igrača koji konkuriraju za nastup na večerašnjoj utakmici koja uz izravni prijenos na Drugom programu HTV-a počinje u 18.25 sati nema jugaške osovine Sandra Sukna, Andra Bušlje i Nikše Dobuda, na Savi će u igru Josip Pavić (Mladost), Damir Burić (Pro Recco), Ivan Buljubašić (Mladost), Paulo Obradović (Jug), Pavo Marković (Jug), Maro Joković (Jug), Petar Muslim (Mladost), Miho Bošković (Vasas), Frano Karač (Mladost), Igor Hinić (Mladost) i Fran Paškvalin (Primorje), a u najjačoj su vrstu pozvani i talentirani tinejdžeri, vratar Medveščaka Petar Juraj Selem i ljevak Mladosti Ante Vukičević.

Plasman na Final 8 Svjetske lige Hrvatska je i matematički osigurala trijumfom u Nizozemskoj, ali Rudić protiv Grka traži maksimalan angažman: “Bez obzira na rezultat protiv Grčke mi smo put u Firenzu osigurali, ali večerašnja utakmica važna nam je iz dva razloga. Prvi je da se zahvalimo navijačima za podršku tijekom Europskog prvenstva, a drugi da polagano započnemo s uvođenjem mladih igrača na koje računamo na olimpijski ciklus nakon OI u Londonu sljedeće godine“.

Hrvatska je nakon četiri kola na tablici Skupine C na prvom mjestu s osvojenih svih12 bodova, Italija koja je kao domaćin automatski osigurala na završnom turniru zauzima drugo mjesto s tri boda manje, a Grčka je s tri boda ispred Nizozemske bez bodova na trećem mjestu. U drugom kolu u Ateni Hrvatska je Grke pobijedila 10:4.

U drugoj utakmici naše skupine europski viceprvaci Talijani dočekuju Nizozemsku, u Skupini A Srbija (12) je domaćin Njemačkoj (5) i Španjolska (6) Makedoniji (0), a u Skupini B Crna Gora (12) Rumunjskoj (9) i Rusija (3) Turskoj (0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!