Ostali sportovi

Hrvatska ekipa na Cape Epicu

Sportnet • ponedjeljak, 28.03.2011.
Hrvatska ekipa na Cape Epicu

Mountain bike tim u sastavu Vedran Mohorovičić i Đani Simčić i pod imenom Ghost Team Croatia nastupaju na osmodnevnoj mountain bike utrci ABSA CAPE EPIC u Južnoafričkoj Republici. Na ovom prestižnom natjecanju sudjeluje 1200 ponajboljih mountain bike vozača iz 43 svjetske zemlje. Utrka se sastoji od osam etapa, dugačka je 707 km i održava se od 27. ožujka do 3. travnja 2011. godine.

Utrka Absa Cape Epic, održava se već osam godina u okolici Cape Towna u Južnoafričkoj Republici. U kratko vrijeme postala je jedna od najprestižnijih utrka takve vrste u svijetu. Dovoljno je reći da na njoj sudjeluju neki od ponajboljih vozača brdskog biciklizma današnjice, olimpijski pobjednici u brdskom biciklizmu i mnogi drugi. Jedna od njezinih posebnosti jest i to što amateri mogu nastupati s profesionalcima, odnosno 50 najboljih timova jesu najbolji brdski biciklisti današnjice.

Ove godine utrka će trajati osam dana, raspoređena u osam etapa, ukupne dužine 707 km. Scenarij se odvija u okolici Cape Towna po prekrasnim krajolicima netaknute prirode koja pruža bezbroj mogućnosti za kreiranje staze, te se ona i mijenja svake godine. Vozači će u spomenutih osam etapa morati prijeći 14.000 metara visinske razlike, što ujedno opisuje njezinu težinu i zahtjevnost. Za utrku je prijavljeno 1200 vozača iz 43 zemlje.

Start je bio u nacionalnom parku Table Mountain, u predjelu Tokai Forest, ukupna dužina bila je 27 km, s ukupno 750 metara uspona. Ghost Team Croatia je startao u 7:52 sata, a sam start je prema dogovoru bio silovit. Niska uspona, brojni single trackovi, prekrasna staza kroz prekrasne krajolike Tokai Foresta, s termometrom koji je u 9 sati ujutro pokazivao 32 stupnja celzija u hladu, sve to bile su pogodne okolnosti za naš tim, koji je s vremenom 1:21:08 zauzeo izvrsno 61. mjesto u kategoriji muškaraca i 75. mjesto u ukupnom poretku od ukupno 600 timova.

Time su za ponedjeljak osigurali startnu poziciju s prvom jakosnom skupinom, koja u sedam ujutro starta u mjestu Tulbagh. Etapa će biti duga 89 kilometara, s ukupno 2050 metara uspona.

Pobjednici prologa bili su 360NE Songo Specialized, u sastavu Christoph Sauser i Bury Stander. Ovakav izvrstan početak Ghost Teama Croatia svakako daje dodatni poticaj da pratimo njihove rezultate u predstojećim etapama i želju za što boljim plasmanom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!