Nogomet

Liga prvaka: Valencia i Galatasaray sigurni

Marko Breljak • četvrtak, 08.03.2001.

Prije petog kola drugog kruga Lige prvaka, skupine A i B bile su velika nepoznanica. Niti jedna momčad nije bila sigurna za četvrtfinale, a čak šest momčadi borilo se za te pozicije. Nakon ovog kola neke stvari su jasnije i poznate su dvije momčadi koje su sigurne u nastavak natjecanja, Galatasaray i Valencia. Preostala dva sudionika u izravnim utakmicama odlučit će Manchester United – Sturm i Milan – Deportivo.

Tablica Raspored i rezultati

Sama činjenica da se Sturm do petog kola drugog kruga najelitnijeg europskog natjecanja bori za četvrtfinale predstavlja veliku stvar. No za prolaz u sljedeći krug morali su pobijediti Valenciju na domaćem terenu. Pokušali su Grazeri sve, a nije ih omeo rani pogodak Ayale, već u 6. minuti. Pokušavali su se vratiti u igru, a u najboljoj prigodu Haasov udarac sa samo nekoliko metara, Canizares čudesno obranio. Preveliki hednikep za Sturm bilo je isključenje Prilasniga, koji je u "mrtvoj" šansi faulirao Carewa. Jer ipak se radi o najboljem obrambenom igraču Sturma. Nakon toga bilo je jasno da neće moći protiv rastrčane i koncentrirane Valencije. Carew u 50. minuti i Kily Gonzales u 60. minuti, povećali su na 0:3, a za debakl se potrudio Alonso pogocima u posljednje dvije minute susreta. U zadnjem kolu Austrijanci gostuju na Old Traffordu i samo ih čudo (pobjeda sa više od dva gola prednosti) može ubaciti u četvrtfinale.

U drugom susretu skupine A, Manchester u Ateni u niti jednom trenutku nije izgledao dobro. Grci su igrali odlično i vodili na poluvremenu golom Seitaridisa. U nastavku se slika nije mijenjala no Grci iz brojnih izglednih prigoda nisu uspjeli okončati susret. To su iskoristili gosti duboko u sudačkoj nadoknadi kada Scholes golom postavlja konačnih 1:1. Goran Vlaović igrao je do 59. minute kada je zamijenjen, a Danijel Šarić nije nastupio zbog žutih kartona.

Tablica Raspored i rezultati

U skupini B najzanimljiviji susret trebao je biti onaj u Turskoj između Galatasaraya i Milana. No, umjesto lijepog nogometa vidjeli smo jedan grub susret, bez mnogo prigoda i na kraju, pomalo iznenađujuće, pobjedu Galatasaraya. HagiKrug jer je Leonardo trebao dobiti crveni karton još na početku susreta zbog pogibeljnog starta na jednom domaćem igraču. Drugi dio gostima nije donio ništa bolju igru, domaćini su i dalje kontrolirali igru, a u 86. minuti je konačnih 2:0 postavio Jardel. Zvone Boban je igrao 70. minuta, nešto bolje od ostalih suigrača pa je bio vidno nezadovoljan kada ga je Zaccheroni zamijenio.

Odličan susret i čak sedam golova vidjeli su gledatelji u la Coruni. Deportivo igra odlično, poznati su po atraktivnom nogometu pa je utakmica protiv Parisa, koji nema šansi za četvrtfinale, predstavljala odličnu prigodu za lijep nogomet. Tako je i bilo, u prvom poluvremenu smo vidjeli odličnu utakmicu, ali umjesto domaćina vodili su gosti, 0:2. Strijelci su bili Okocha i Leroy. Domaćini su stoga u nastavku sve karte bacili u napad, a kada je Leroy u 55. minuti povisio na 0:3, činilo se da je na pragu prvoklasno iznenađenje. Ipak, u samo pet minuta Deportivo se vraća u igru zahvaljujući pogocima Pandianija iz 57. minute i Tristana iz 60. minute. Tada slijedi veliki pritisak Španjolaca, a Pandiani svojim drugim golom u 76. minuti izjednačava rezultat. Isti igrač donio je i pobjedu u 84. minuti, potvrdivši hat - trickom epitet igrača susreta. Završilo je na kraju 4:3 i može se reći da Luis Fernandez stvarno nije miljenik sreće. Prošli tjedan primili su pogodak protiv Milana u zadnjoj minuti, a ovoga puta su prokockali 0:3. Ipak to nije čudno jer je Deportivo stvarno u ovom trenutku jači i njihova pobjeda je na kraju potpuno zaslužena. No niti pobjeda im možda neće biti dovoljna jer će se tek u zadnjem kolu morati izboriti za četvrtfinale. Gostuju kod ranjenog Milana i moraju izvući barem bod. U slučaju pobjede Milana dalje bi išli rossoneri jer su i u prvom susretu, odigranom u Španjolskoj, pobijedili.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!