Košarka

Vranković: "Bojan defanzivno može više"

Ivor Krapac • srijeda, 06.04.2011.
Vranković: "Bojan defanzivno može više"
Foto: Davor Sajko

Iako je njegova momčad proslavila visoku pobjedu, Josip Vranković bio je samo djelomično zadovoljan nakon Ciboninih +32 protiv Zaboka u četvrtom kolu Lige za prvaka. S druge strane, trener gostiju Dragutin Črnjević kazao je da su njegovi igrači bili u zabludi uoči ove utakmice, koliko god ih upozoravao da će u Draženovom domu biti teško...

Tri teška poraza u prva tri kola bila su opterećujuća, no Cibona je skinula dio tereta s leđa uvjerljivim slavljem protiv Zaboka u četvrtom ovosezonskom nastupu u prvenstvu. Naravno, prva pobjeda tek u četvrtom kolu nije baš za otvaranje šampanjca, ali u trenutnoj situaciji, Cibosima će dobro doći i to.

Zubčić na poštedi

Tomislava Zubčića ove srijede nije bilo u igri zbog udarca u koljeno zarađenog na treningu, zbog kojeg Vranković nije želio riskirati s njegovim nastupom. Potkraj treće četvrtine Cibosi su ostali i bez Jure Lalića, koji se nakon jednog postignutog koša primio za stopalo, izašao iz igre i više se nije vraćao, no kako se čini, nije riječ o nečem ozbiljnijem. I Zubčić i Lalić mogli bi biti spremni za nedjeljno gostovanje u Splitu.

Vezane vijesti

"Periodično smo pokazali naznaku onoga što želim da se igra. Mijenjamo u letu, s nekim situacijama sam zadovoljan, nešto ćemo još morati ispravljati i nadoknađivati", osvrnuo se Josip Vranković nakon 101:69 u korist njegove momčadi: "Nekad lopta ide kako treba, ali kada bude zamora, pada nam ritam igre. Pored toga, situacija sa zagrađivanjem skoka u prvom poluvremenu nije bila kakva je trebala biti".

U traženju rješenja tko može iznijeti teret uz Karla Vragovića u organizaciji igre, trener Cibosa je dao dosta minuta Damiru Miljkoviću na toj poziciji i kako je kazao, nije bio nezadovoljan. Nije bilo razloga za nezadovoljstvo niti s Bojanom Bogdanovićem, koji je vukao u napadu, ovog puta s 30 poena i bez ijedne izgubljene lopte, ali Vranković traži i bolju igru u oba smjera.

Dragutin Črnjević nije pokazao baš puno verbalne ljubavi za Svena Smajlagića i Tonija Brnasa, Cibonin dvojac na posudbi u Zaboku: "Smajlagić je došao u drugom dijelu prvenstva, mora se priviknuti na način rada i na rad s obzirom da je u Ciboni bio vrlo malo iskorišten, dok je Brnas dao jako mali doprinos zbog ozljede, a bio je i bolestan. Od Smajlagića očekujem da pokaže ima li moć u šutu ili ne, a ako ima, kolika je. Dosad nije pokazao ništa posebno, uklopio se u sivilo, pa tako i danas - ne mogu reći ništa posebno pozitivno".

"Ova momčad treba Bojana, ne u kontekstu da mu se daruju neke stvari, on se sam mora pokazati na parketu da bismo se na njega mogli osloniti. Tu mislim na obvezni dio igre - uz realizaciju u napadu, koja je u redu, znam da defanzivno može dati više", dodao je Joke, kojem je rješenje utakmice uoči posljednje četvrtine dalo prostora i za malo testiranja. Ovog puta isprobao je zonu, s kojom su Cibosi pobjegli do još veće prednosti.

"Igramo u valovima. Svaka prava ekipa mora imati svoj ritam koji drži svih 40 minuta, u ovom trenutku mi to još nemamo", zaključio je trener Cibosa.

Dragutin Črnjević kritizirao je pristup svojih igrača. "Cibona je našla žrtvu, očito je da su moji igrači bili u zabludi, bez obzira što sam im govorio prije utakmice, a rezultat zablude vidimo na semaforu", komentirao je trener gostiju: "Imam sedam igrača koji prvi put igraju prvu ligu, tu treba puno toga posložiti da bi se pružio veći otpor Ciboni. Mi smo im u ovom trenu došli kao 'as na cenera', žao mi je zbog toga, ali odradili smo i to, idemo dalje".

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!