Vodeni sportovi

Hrvatska saznala protivnike na SP-u

Borna Rupnik • petak, 15.04.2011.
Hrvatska saznala protivnike na SP-u
Foto: Sandro Donda

Ždrijeb u Šangaju odredio je hrvatske protivnike u prvom krugu Svjetskog prvenstva na kojemu će naši vaterpolisti braniti brončanu medalju osvojenu u Rimu...

Svjetsko prvenstvo igrat će se u drugoj polovici srpnja u Orijentalnom centru u Šangaju, a Hrvatska će prve tri utakmice odigrati protiv Kanade, Japana i Brazila, odlučile su kuglice u tom kineskom gradu.

Izabranici Ratka Rudića, aktualni prvaci Europe, svrstani su u skupinu C, a branitelj naslova iz Rima, reprezentacija Srbije, igrat će u skupini B, zajedno s Australijom, Rumunjskom i domaćinom Kinom.

Srebrni Španjolci završili su u skupini A, s Mađarima i Crnogorcima te Kazahstancima, a onu posljednju, skupinu D, čine SAD, Italija, Njemačka i Južnoafrička Republika.

Pobjednici skupina osigurat će izravno svoje mjesto u četvrtfinalnom nadmetanju, dok će reprezentacije koje zauzmu druge i treće pozicije u svojim skupinama u međusobnim dvobojima odlučiti o preostala četiri mjesta.

Finale je na rasporedu 30. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 18:22
    Pa pogledaj raspored,a i Rudić je sam rekao da nas u četvrtfinalu čekaju Mađari,Crnogorci,Španjolci,a možda i Australci ili Rumunji,ali jako teško ove zadnje dvije reprezentacije.Najviše bih volio Španjolce,od te 3 jače rep.iako ih nikad nismo dobili na SP!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 16:51
    Po čemu ste vi zaključili da se mi koji smo u grupi C križamo sa A grupom?! Mogući protivnik u četvrtfinalu su Njemci,Ameri ili Talijani..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2011. u 16:00
    Pa najiskrenije puno više bi volio Mađare u četvrtfinalu nego Crnogorce,istina Đetiću su bez Gojkovića,a Ugari će navodno vratiti svoja 2 penzionera Kissa i Kasasa,ali tu je i Španj.mogući protivnik,a da vas podsjetim,Hrvatska je Španjolce pobjeđivala samo na EP,a sve mečeve protiv njih na SP i OI... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • satarash15.04.2011. u 15:54
    na mađare u četvrtfinalu. prelagana nam je skupina, nije to dobro. nećemo znati na čemu smo sve do četvrtfinala jer ćemo u skupini svih razbiti.
    satarash
  • bubici15.04.2011. u 15:26
    Odličan ždrijeb!
    bubici