Tenis

"Moj najbolji ovogodišnji meč"

Tanja Vučić • četvrtak, 21.04.2011.
"Moj najbolji ovogodišnji meč"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig pamtit će drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Barceloni po dosad najzvučnijoj pobjedi karijere. Treći hrvatski reket je za proboj u osminu finala nadjačao Robina Söderlinga, petog tenisača svijeta, a nakon vrijednog "skalpa", za Sportnet se osvrnuo na slavlje protiv trećepostavljenog Šveđanina, lanjskog finalista ovog turnira...

Ivan Dodig pobrinuo se da Robin Söderling ostane praznih ruku u prvom ovosezonskom nastupu na zemljanim terenima. Za razliku od prošlomjesečnog susreta u drugom kolu Masters 1000 turnira u Miamiju, kada se Šveđanin izvukao nakon zaostatka od 4:1 u trećem setu, u srijedu je Ivan ostao čvrst do kraja - proslavio je 6:2 i 6:4, svoju prvu pobjedu nad nekim Top 10 tenisačem.

"Mislim da sam odigrao svoj najbolji meč u ovoj godini", komentirao je 26-godišnji Međugorac za Sportnet, prisjetivši se ključnih trenutaka ogleda s petim na svijetu, u kojem nije krenuo najbolje, s ranim zaostatkom od 2:0. No, nastavak je bio puno bolji.

"Posebno dobro bilo je u prvom setu kada sam vratio izgubljeni gem i dobio set", opisao je Dodig, dodajući da je osobito bitan bio osmi gem drugog seta: "Ključni trenutak meča zbio se kod 4:3 za Söderlinga, izvukao sam tri break-lopte i odmah u sljedećem gemu napravio break. Na servisu za meč ostao sam smiren do kraja i iskoristio svoju priliku, za razliku od Miamija".

No, nema puno vremena za razmišljanje o vrijednoj pobjedi koja je za njim - Ivana već u četvrtak, kasno popodne ili predvečer, čeka osmina finala protiv 15. nositelja Milosa Raonica. Bit će to njihov prvi međusobni susret, a odlična forma 20-godišnjeg Kanađanina crnogorskih korijena najavljuje da će Dodig pred sobom imati još jedan veliki izazov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!