Košarka

Zadrani žele iznenaditi

Ante Zovko, Lovro Štrbinić • subota, 23.04.2011.
Zadrani žele iznenaditi
Foto: Kristijan Komarica

Nakon dugo godina košarkaši Zagreba dolaze u Zadar u ulozi favorita. Za to su zaslužne izvedbe koje ove sezone pružaju oba kluba, ali i znatno respektabilniji roster gostujućeg kluba koji nema problema s financijama. Ipak, posljednje utakmice Zadra sugeriraju da bi današnji dvoboj u Višnjiku mogao opravdati svoju titulu derbija kola.

Igrači Zadra su relativno lako apsolvirali problem zvan Split u prošlom kolu i sada u drugoj uzastopnoj domaćom utakmici dočekuju sastav mnogo siromašnije povijesti, ali i nešto jačeg sastava. Prvi je ovo domaći susret u ovogodišnjoj Ligi za prvaka u kojem Zadrani ne nose teret favorita, već bi se eventualna pobjeda smatrala i malim iznenađenjem. Bit će do nje i teško doći jer Mravi ne bježe od činjenice da su uz Cedevitu glavni favoriti za naslov.

No, svi u Zadru se nadaju da sezona koja se u jednom trenu činila katastrofalnom može završiti na malo ljepši način, odnosno da mogu igrati i nešto veću ulogu u doigravanju koje im ne bi smjelo pobjeći. U slučaju da gledaju i malo naprijed, onda će tražiti pobjedu veću od osam razlike jer su toliko poraženi u Zagrebu na startu prvenstva. Takvim raspletom bi privremeno Zadrani skočili i na drugo mjesto, ali o tom će biti više priče tek ukoliko do toga dođe.

ZADAR NAPALE OZLJEDE

Pred košarkašima Zadra bit će danas još teži zadatak nego što su očekivali jer će nastupiti bez kapetana Jakova Vladovića. Također, pod znakom upitnika su i nastupi Mirze Ahmetbašića, Šime Olivarija i Marija Dundovića, koji su se posljednjih dana žalili na ozljede.

Sve će biti mnogo lakše ukoliko i tribine budu pristojno ispunjene, a tome se nada i Ive Ivanov, koji je u posljednjim utakmicama još jednom dokazao da je odlično rješenje pod obručima i da se odlazak Bilana ne bi trebao osjetiti.

"Trebamo odigrati kao što smo odigrali gore kod njih nekih 35 minuta, a nadam se i da će publika doći u što većem broju i pružiti nam podršku koju ćemo zasigurno trebati", izjavio je Ivanov za portal eZadar te dodao: "Jedva čekam izaći i borit se protiv njih. Bit će veliki izazov čuvati Žorića i Kasuna koji su odlični igrači, ali protiv njih inače dobro igram i bit ću spreman."

Gledano samo po međusobnom omjeru, Zagreb ide na noge najugodnijem protivniku ove sezone. Zadar i Zagreb susreli su se četiri puta ove sezone i Mravi su slavili sva četiri puta, a jednom, u finalu Kupa Krešimira Ćosića, odnijeli prvi trofej u ovoj sezoni.

Tada je sjajnu utakmicu odigrao Mario Kasun, a centarska linija opet će biti snažno oružje Zagrepčana kod kojih se razigrala i vanjska linija. Ogled protiv Cibone pokazao je kako Mravi mogu kontrolirati utakmicu kad god je to potrebno, a to bi trebali pokazati i protiv ozljedama pogođenih Zadrana.

Ni situacija u gostujućem taboru nije lagodna. Damir Mulaomerović mogao bi propustiti ostatak osnovnog dijela Lige za prvaka, a oporavljaju se Prostran i Bašljan. Protiv Cibone s nešto lakšim ozljedama igrali su Renfroe i Mašić. Ipak, ako Erjavec kao protiv Cibone bude imao bar sedam raspoloženih, Zagrebova kvaliteta trebala bi presuditi.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!