Rukomet

Karabatić: "Još je sve moguće"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.04.2011.
Karabatić: "Još je sve moguće"
Foto: EPA

Rukometaši Montpelliera slavili su u prvom susretu četvrtine finala Lige prvaka. Iz Njemačke su donijeli prednost od dva pogotka, no svi u pobjedničkom sastavu ističu kako putnik u završnicu nije niti blizu riješen. U konačnici su rezultatom zadovoljni i u redovima domaćina, poraz je mogao biti i teži prema prikazanoj igri iz drugog dijela...

Iako je na odmor otišao s minusom od tri pogotka francuski sastav na kraju je stigao do minimalne, ali ipak vrijede gostujuće pobjede. Strateg Montpelliera, Patrice Canayer, nakon susreta je ponovio kako tek nijanse dijele ove dvije momčadi, a to se moglo zaključiti i kroz odigrani dvoboj.

"Između nas i Löwen mala je razlika pa je tako i ova utakmica bila potpuno izjednačena. Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu kada smo mi promašili previše naših prilika, a potpuno drugačiju situaciju gledali smo u nastavku. Mi smo stigli u prednost zahvaljujućim lakim pogocima nakon što je Löwen prestao zabijati."

Zadovoljan rezultatom je i Nikola Karabatić, no u svojoj izjavi nakon prvog dvoboja četvrtfinala podsjetio je na snagu njemačke momčadi na gostujućim parketima. "Zadovoljan sam prednosti, ali još uvijek ništa nije gotovo. Ovo je natjecanje posebno i u njemu je sve moguće. Tko kaže da ne možemo izgubiti kod kuće kada se zna koliko je Löwen snažan u gostima?"

A zadovoljni su malom razlikom na kraju mogli biti i domaći rukometaši, posebno nakon što su drugi dio odigrali ispod svake razine. "Moji su igrači odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, zaslužili su rezultat s odmora i imali su dobar temelj za nastavak. No zatim smo napravili 13 tehničkih pogrešaka, a to je brojka koja ne prolazi protiv momčadi kao što je Montpellier", analizirao je igru svoje momčadi Gudmundur Gudmundsson te dodao:

"Možda smo igrali preriskantno, no na kraju su presudile upravo te pogreške. Nevjerojatno je to što smo na domaćem terenu u jednom poluvremenu primili 20 pogodaka. Svejedno, još je 60 minuta pred nama, vidimo svoje šanse u njima."

Na drugo poluvrijeme posebno se osvrnuo i Uwe Gensheimer. "Nakon odmora nismo igrali koncentrirano zbog čega smo imali toliko izgubljenih lopti i tako malo prilika za pogodak. Montpellier je top momčad i naravno da su iskoristili svaku našu pogrešku. Ukoliko dovedemo u red broj pogrešaka imat ćemo šanse u uzvratu."

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!